ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το εθαψαν τα ΜΜΕ . Περνανε στα ψιλά οι τιμωριες του Λυκουρέζου και των λοιπων απατεώνων

«Έφαγε» 5 χρόνια ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος 

Βαριές ποινές στους 21 εμπλεκόμενους για την υπόθεση της Αιξωνής

Βαριές ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο με την ετυμηγορία του κατένειμε την ποινική ευθύνη που αναλογεί σε καθέναν από τους 21 κριθέντες ενόχους και επέβαλε ποινές ισοβίων και δεκάδων ετών πρόσκαιρων καθείρξεων, για την υπόθεση ιδιοποίησης, με αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις, μιας τεράστιας δασικής έκτασης που ανήκε στο Δημόσιο.

Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθισαν 26 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε αθώους τρεις δικηγόρους και μία επιχειρηματία, ενώ ανέστειλε την διαδικασία για μία συμβολαιογράφο.

Από τους 21 κηρυχθέντες ενόχους, οι έξι είναι συμβολαιογράφοι, οι πέντε δικηγόροι, οι δύο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και οι υπόλοιποι επτά ιδιώτες.

Η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει η πρώην Πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, με την οποία επιτρεπόταν να γίνει μεταγραφή συμβολαίων μεταβίβασης σε δύο Κύπριους επιχειρηματίες της επίμαχης έκτασης.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έρευνα, καθώς για την περιοχή της Αιξωνής είχε εκδοθεί εισαγγελική εγκύκλιος που απαγόρευε στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν σε μεταγραφές συμβολαίων, αφού η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα το 1939.

Κριθέντες ένοχοι από το δικαστήριο είναι οι:

- Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Αθηνά Τσατσαρώνη

- Οι δικηγόροι: Βασίλης Αγιασοφίτης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλακάτος,

- Ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης

- Οι επιχειρηματίες Τζων Κωνσταντινίδης και Κωνσταντίνος Γεωργίου

Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαϊτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γεώργιος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 φορές ισοβίων και επιπλέον 19 χρόνων και 5 μηνών κάθειρξη στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 8 ετών στον επιχειρηματία Τζων Κωνσταντινίδη και επίσης ισόβια και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου.

Στον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε ποινή 5ετούς φυλάκισης και στον συνάδελφο του Βασίλη Αγιασοφίτη φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών.

Σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 ετών.

Στους καταδικασθέντες που δεν αντιμετωπίζουν ισόβια, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: