ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ντ. Κον Μπεντίτ: Μια άλλη Ελλάδα είναι δυνατή...


«Μια άλλη Ελλάδα είναι δυνατή» είναι το μήνυμα από τον ηγέτη των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ...
 
Ντ. Κον Μπεντίτ: Μια άλλη Ελλάδα είναι δυνατή...
Κον Μπεντίτ, ο οποίος μαζί με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Ρεμπέκα Χαρμς βρίσκονται στην Αθήνα, προσκεκλημένοι των Οικολόγων Πράσινων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς το ελληνικό πράσινο κίνημα.


Η συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε έντονο προεκλογικό άρωμα.


Ο Κον Μπεντίτ, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη φορά σε ένα μήνα στην Ελλάδα, σε ένδειξη έμπρακτης στήριξης προς την πολιτική οικογένεια των Πράσινων, είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι Οικολόγοι να μπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι θα είναι ένα σύμβολο αλλαγής και εξορθολογισμού της Ελλάδας, ένα «σύμβολο νέας πολιτικής κουλτούρας».

Παράλληλα, επιχείρησε να διαφοροποιήσει τους Οικολόγους από τα «ακραία κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, που λένε συνέχεια όχι», λογική που «δε βγάζει πουθενά».


Οι Πράσινοι έχουν ρεαλιστικές προτάσεις γι΄ αυτό και έχουν εκλογικές νίκες, είπε ο Ευρωπαίος πολιτικός και πρόσθεσε: «τους υποστηρίζουμε προκειμένου να μεταμορφώσουμε την εικόνα της ευρωπαϊκής πολιτικής».



Για την ελληνική κρίση σημείωσε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή ευθύνη, αλλά και ελληνική ευθύνη», και ότι η μόνη ευκαιρία εξόδου από την κρίση είναι να ανοίξει μια νέα εποχή συνεργασίας. Και οι δύο πλευρές, τόνισε, πρέπει να μάθουν να ακούν και να συζητούν.

«Όχι να έρχονται από τη μια πλευρά οι εντολές και η άλλη να τις εφαρμόζει».


Η κ. Χαρμς χαρακτήρισε πρωτοφανή και με απρόβλεπτες συνέπειες την ελληνική κρίση και εξέφρασε την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι χρειάζονται στοχευμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.


Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ανέπτυξε, επίσης σε προεκλογικούς τόνους, τις θέσεις του κόμματός του, με επίκεντρο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πολιτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης».


Οι συμπρόεδροι των Πρασίνων συναντώνται το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, στη συνέχεια θα τους παραθέσει γεύμα ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ενώ θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Το απόγευμα οργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, παρουσία παραγωγικών και κοινωνικών φορέων προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες στροφής της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμους τρόπους ανάπτυξης και θέματα κοινωνικής συνοχής.


Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων προσκεκλημένων σε ανοιχτή συζήτηση στο Μουσείο Μπενάκη, με θέμα «Διέξοδος από την κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: