ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τη δημιουργία τριών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να ορίσει άμεσα τρεις χώρους κλειστής, προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους αλλοδαπούς, χαιρετίζει με γραπτή του δήλωση ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός ευελπιστεί - όπως σημειώνει - ανάλογη ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια
αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

Το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη δημιουργία τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική. Σε προσεχή του συνεδρίαση θα προτείνει τους χώρους για την εγκατάσταση των κέντρων αυτών και γι αυτό ζητά η Περιφερειακή
Ένωση Δήμων Αττικής να προτείνει συγκεκριμένους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα Κέντρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική «ναι στα κέντρα, αλλά στην αυλή του γείτονα»« και επισήμανε τον «ορατό και άμεσο κίνδυνο να βγούμε από τη Συνθήκη Σέγκεν, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας δήλωσε ότι η παράταξη «στηρίζει την πρόταση με τη λογική ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ανθρώπων. Οφείλουμε να δώσουμε ανάσα στο ιστορικό κέντρο».

 Ο επικεφαλής της παράταξης Αττική Οδός Θ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι πρέπει να τεθούν όροι επαναπροώθησης και απέλασης και όχι όροι φιλοξενίας.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση. Ο επικεφαλής της παράταξης Αττική Οικολογική Απάντηση Κ. Διάκος υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας χωρίς διαβούλευση».

Ο Ν. Βούτσης από την Αττική Συνεργασία μίλησε για αποπροσανατολισμό του κόσμου από τις εκλογές. Ανάλογη ήταν και η θέση του Δ. Βαρελά από την Αττική Γη που σημείωσε ότι «κάθε φορά που γίνονται εκλογές κάποιο θέμα βγαίνει στο προσκήνιο για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος».

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Στ. Παναγούλης από το 'Αρμα Πολιτών δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι στην προωθούμενη πολιτική και ο Χρ. Καπάταης από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής είπε ότι «δεν θα λυθεί το πρόβλημα, εάν γεμίσει η Ελλάδα φυλακές». 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γ. Δρίκος και Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης που εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη δημιουργία των Κέντρων στην περιοχή τους. Με τη
θέση τους συντάχθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Στ. Δήμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: