ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τι άλλο θα επινοήσουν τα παπαγαλάκια; Το Βήμα εξαφάνισε άρθρο που καταρρίπτει την θεωρία του σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή

karamanlis_468xΤο άρθρο που ακολουθεί ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Το Βήμα" το μεσημέρι. Ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας καταρρίπτει την μυθολογία που έχει δημιουργηθεί για την διαβόητη επιχείρηση δυτικών μυστικών υπηρεσιών να δολοφονήσουν τον Κώστα Καραμανλή. Το άρθρο ξαφνικά εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας. Οργιάζουν οι φήμες ότι πρόκειται για άνωθεν παρέμβαση από την Συγγρού. Άλλωστε, η ΝΔ "έχει τα μέσα" στο ΔΟΛ. Ο υιός Ψυχάρης πρόκειται να κατέλθει στις επερχόμενες βουλευτικές εκκλογές με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί το άρθρο.

Στις 14 Ιουνίου 2006 εγκαινιάζεται ο αγωγός Μπακού - Τσεϊχάν μήκους 1768 χιλιομέτρων. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερτογάν δεσμεύεται για την κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που θα εξυπηρετεί το ρωσικό πετρέλαιο. Έτσι φθάνουμε στο Οκτώβριο του 2009 όπου αποφασίζεται η δημιουργία αγωγού Σαμψούντας - Τσειχάν, μήκους 700 χιλιομέτρων.
 
Παράλληλα αποφασίζεται η δημιουργία διυλιστηρίου στην Τουρκία, για την εξυπηρέτηση του ρωσικού πετρελαίου, που θα διαπερνά τον εν λόγω αγωγό.
Στις 23 Ιουνίου του 2007 ανακοινώνεται η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου του South Stream στην κεντρική Ευρώπη. Είναι το αντίπαλο δέος του αμερικανικού Nabucco. H Ρωσία υπογράφει στις 29 Απριλίου του 2008 σχετική συμφωνία με την Ελλάδα. Κατά τη συμφωνία, στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου πανάκριβου σχεδίου, μια παράκαμψη του South Stream θα μετέφερε φυσικό αέριο στην Ιταλία μέσω Ελλάδας.
Στις 6 Αυγούστου του 2009, μετά την ψύχρανση των σχέσεων Ρωσίας Ουκρανίας, η Τουρκία δέχεται καταρχάς να περάσει ο αγωγός South Stream από τα δικά της χωρικά ύδατα. Το ανατολίτικο παζάρι Άγκυρας-Μόσχας για το θέμα αυτό ολοκληρώνεται με επιτυχία στις 28 Δεκεμβρίου 2011.
Παράλληλα με όλα αυτά αρχίζει να κατασκευάζεται ο North Stream. Η κα Μέρκελ, η ίδια, άνοιξε την κάνουλα της ροής του φυσικού αερίου κατά τα τέλη του 2011.
Και ενώ ο υφυπουργός ενέργειας των ΗΠΑ ο κος Μπράιζα, φέρεται φοβερά ενοχλημένος για τη συμφωνία Ελλάδας-Μόσχας αναφορικά με το South Stream, ουδείς στις ΗΠΑ μοιάζει να ενοχλείται σφόδρα για την Τουρκία και Γερμανία που έδωσαν διέξοδο στα τεράστια ρωσικά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Από την άλλη, ουδεμία απόπειρα ή σχέδιο δολοφονίας ακούγεται για τον Τούρκο πρόεδρο. Αντίθετα, στην Ελλάδα δημοσιοποιείται το σχέδιο «Πυθία1» που αποδίδεται στην CIA-Mossad-M16, με σκοπό τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή!!!.
Αιτία της δολοφονίας: Το τμήμα του αγωγού South Stream που θα περνούσε (αν ποτέ περνούσε) από την Ελλάδα όπως επίσης και η προσπάθεια νεκρανάστασης του θνησιγενούς αγωγού Μουργκάς-Αλεξανδούπολης σε μια περίοδο όπου ο αγωγός Σαμψούντας- Τσειχάν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.
Ερώτηση: Αν ο Κώστας Καραμανλής θεωρούταν απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα ο Ερτογάν τι θα έπρεπε να είναι; Αν λοιπόν οι CIA-Mossad-Μ16 ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για το παράκαμψη του South Stream που θα μετέφερε (αν ποτέ μετέφερε) το 1/10 του φυσικού αερίου του ανωτέρω αγωγού, τότε τον Ερτογάν τι θα έπρεπε να τον κάνουν;
Και μετά από όλα αυτά, αρχίζει μια κατασκοπευτική ιστορία, με πολιτικές προεκτάσεις. Έτσι, όπως καταγράφηκε στον Τύπο, μπλέκονται στο σενάριο Αμερικανοί, Βρετανοί και Ισραηλίτες που παρακολουθούν με αμάξι, το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή. Ρώσοι πράκτορες, (που υποδύονται το ρόλο του καλού), τους αντιλαμβάνονται και δρώντας με αποφασιστικό τρόπο – θυμίζοντας σκηνικό Ανατολικής Γερμανίας του 1955– αποτρέπουν την εν δυνάμει δολοφονία ή την επίμαχη παρακολούθηση, που θα οδηγήσει σε δολοφονία.
Οι Αμερικανοί και Ισραηλίτες...ερασιτέχνες πράκτορες αναγκάζονται όμως να εγκαταλείψουν το αμάξι της παρακολούθησης με οπλισμό, εκρηχτικά, κιάλια νυκτός, χάρτες κ.λπ και να διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Από την άλλη βέβαια ουδείς τους καταδιώκει!
Οι υπάλληλοι των κατασκοπευτικών δορυφόρων των ΗΠΑ φαίνεται ότι απεργούν, ενώ οι αμερικανοί πράκτορες αγνοούν ίσως το Google Earth. Οπότε μόνο επίγειες δυνάμεις της CIA και των συμμάχων της καλούνται, με αρχέγονα μέσα, να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή!
Η όλη ιστορία θα μπορούσε όμως να καταλήξει σε ένα άλλο συμπέρασμα, με αρκετές πολιτικές θολές προεκτάσεις, που δεν άγγιξαν όμως οι ένθερμοι υποστηρικτές της εξεταζόμενης πλοκής: Στη νεκρανάσταση ενός πολιτικού "ηγέτη", που θεωρείται ο χειρότερος της πρόσφατης περιόδου σε όλη την Ευρώπη, κατά πολλούς ξένους αναλυτές. Ερμηνεία στα ανωτέρω, δίνουν άλλα σενάρια, που θα τολμήσουμε να παραθέσουμε.
Αναλυτικότερα, στις επερχόμενες εκλογές ο κος Σαμαράς εκτιμάται ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας είτε μόνος του είτε συγκυβερνώντας με άλλο κόμμα. Προεξοφλείται όμως κατά πολλούς (εντός και εκτός Ν.Δ.) η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο η ομάδα που τον περιτριγυρίζει χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή ανεπάρκεια.
Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει λοιπόν απεγνωσμένα έναν ηγέτη, όχι για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, αλλά για να εξασφαλίσει μια ισορροπία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ενδοκομματικές φατρίες, που κρίνουν ότι δεν είναι φρόνιμο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αναλάβουν την αρχηγία του κόμματος σήμερα. Έτσι ο παρ' ολίγον δολοφονηθείς, ήρωας πλέον της Ελλάδας, θα κληθεί για δεύτερη φορά να σώσει το κόμμα και τη χώρα! Κάποιοι έχουν μεριμνήσει γι' αυτό.
Ως προς τις δυνάμεις, εκτός Ελλάδας, η συγκεκριμένη λύση υπέρ ενός άβουλου και όχι ιδιαίτερα πολιτικά έμπειρου πρωθυπουργού, τους προσφέρει ό,τι χρειάζονται για το άμεσο μέλλον. Τα γεράκια της Δύσης ξανακτίζουν λοιπόν ένα προφίλ ενός αποτυχημένου πολιτικού, με τη βοήθεια διαφόρων σεναρίων, που οικοδομούνται μέσω μιας εικονικής δολοφονίας.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι η σχετική έκθεση της ΕΥΠ τονίζει, ότι όλο το σχέδιο της υπό εξέταση δολοφονίας μπορεί να είναι καλά ενορχηστρωμένο για να παραπλανήσει τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας.
Δεν ηχούν όλα (οι κακοτεχνίες των δυτικών πρακτόρων, τα απόρρητα έγγραφα της CIA –ποιος τα έδωσε ή τα κατασκεύασε– που δημοσιεύονται από το Wikileaks) πολύ βολικά για έναν πολιτικό χωρίς μέλλον;
Και σε όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε τις μοναδικές ενεργειακές διεξόδους που προσέφερε ο Τ. Ερτογάν στη Ρωσία. Η παράκακμψη του South Stream και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ωχριούν στα όσα έδωσε αφειδώς ο Τούρκος πρωθυπουργός στους Ρώσους.
 Δημήτρης Μάρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: