ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Αξιότιμη» κ. Ουρπιλάινεν, Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζεστή την οργή μας, όχι βέβαια εναντίον σας (είστε περίπου ένα μηδενικό στην Παγκόσμια Ιστορία!), αλλά κατά των ηγετών μας


«Αξιότιμη» κ. Ουρπιλάινεν,
δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν διαβάσετε αυτή την επιστολή εσείς, κάποια γραμματέας σας ή και κανένας απολύτως. Απευθύνεται κυρίως στους συμπατριώτες μου και θα δημοσιευτεί στη μόλις 47 ετών εφημερίδα μας*.
Εάν η αγγλική μετάφραση απ’ τα φινλανδικά είναι σωστή, σε ομιλία σας στην Ομοσπονδία Φινλανδικών Επιχειρήσεων αποκαλέσατε την Ελλάδα «καρκίνο της Ευρώπης». Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτή τη φράση της ντροπής, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν είστε το μόνο πρόσωπο και η Φινλανδία η μόνη χώρα, που συμπεριφέρεται στην Ελλάδα όπως σε γουρούνι (P.I.G.)!
Φαίνεστε πολύ νέα για να θυμάστε την ευρωπαϊκή ιστορία της δεκαετίας του ’40. Δεν έχω δει ποτέ φινλανδικό βιβλίο Ιστορίας. Ως πρώην εκπαιδευτικός, τι λέγατε στα παιδιά σας για τον ρόλο του Ελληνικού Έθνους στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Ακούσατε ποτέ για τη νίκη του λαού μας απέναντι στη φασιστική Ιταλία; Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη συμμαχικού στρατού εναντίον στρατού του Άξονα. Η πρώτη ήταν αυτή του Κόκκινου Στρατού εναντίον της φασιστικής Φινλανδίας! Σύμπτωση; Δε νομίζω!
Υπάρχει τίποτε γραμμένο στα βιβλία Ιστορίας του «καταπληκτικού» εκπαιδευτικού σας συστήματος, για τη θρυλική ελληνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. Για τις χιλιάδες εκτελέσεις και τα καμένα χωριά;
Και για τη μεταπολεμική μας ιστορία; Για τον αιματηρό εμφύλιο, που κατέστρεψε ό,τι είχε μείνει όρθιο; Για την Ελλάδα ως… «φρούριο της Δύσης», στα «κομμουνιστικά» Βαλκάνια; Για το τεράστιο κόστος της Άμυνας (το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στο ΝΑΤΟ!), που επί πέντε σχεδόν δεκαετίες υποχρεώθηκε να πληρώνει ο φτωχός λαός μας;
Μάλλον όχι! Ίσως επειδή ήσασταν τόσο απασχολημένοι με το κτίσιμο του δικού σας «παραδείσου». Υπερασπιζόμενοι, όχι τον λεγόμενο «ελεύθερο κόσμο» (όπως υποτίθεται ότι κάναμε εμείς…), αλλά την «ουδετερότητά» σας! Με τις εγγυήσεις της ΕΣΣΔ, μαζί με τα ισχυρά πλεονεκτήματα ενός ανθηρού διμερούς εμπορίου και με μηδενικές αμυντικές δαπάνες!  Η «παγκόσμια κοινότητα» δέχτηκε να είναι «ουδέτερη» η Φινλανδία, αλλά όχι η Ελλάδα-παγκόσμιο σύμβολο!!! Ίσως, όμως, να μην ήταν η Ιστορία το αγαπημένο σας μάθημα!
Βέβαια, ούτε η… «τρέχουσα Ιστορία» μοιάζει να είναι το στοιχείο σας! Αλλιώς δεν θα κατηγορούσατε την Ελλάδα ως… «καρκίνο»!
Θα είχατε ακούσει για τη Lehman Brothers και την Enron, για τη Goldman Sachs και για τον αμερικανικό «καπιταλισμό του καζίνο», που είναι υπεύθυνος για αυτή την παγκόσμια κρίση, ήδη από το 2008. Για τους παρασιτικούς «οίκους αξιολόγησης», που στοχοποιούν τους «αδύναμους κρίκους».
Μάλλον δεν θέλετε να ξέρετε για όλα αυτά. Προτιμάτε να πιστεύετε και να ανακυκλώνετε την άθλια άποψη, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη υπεύθυνη στον κόσμο γι’ αυτή την Κρίση, χρησιμοποιώντας αυτή την ανήθικη λέξη που ταιριάζει στη λογική της χρηματοπιστωτικής φούσκας.  «Καρκίνος» η Ελλάδα και οι «τεμπέληδες, άχρηστοι, ψεύτες» κάτοικοί της!
Δεν φταίτε εσείς. Οι Κινέζοι λένε ότι «δεν μπορείς να ζητάς βούρτσα μαλλιών από έναν φαλακρό»! Κάνετε ό,τι μπορείτε και λέτε ό,τι ξέρετε. Εμείς έχουμε ανοιχτό λογαριασμό με τους ηγέτες μας, που έδωσαν σ’ εσάς και στους ομοίους σας το δικαίωμα να μιλάτε για μια χώρα-σύμβολο μ’ αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο!
Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζεστή την οργή μας, όχι βέβαια εναντίον σας (είστε περίπου ένα μηδενικό στην Παγκόσμια Ιστορία!), αλλά κατά των ηγετών μας. Άνθρωποι σαν κι εσάς, μας υπενθυμίζουν το καθήκον μας, να τιμωρήσουμε αυτούς τους ηγέτες για τη ζημία που προκαλούν σ’ αυτό το σύμβολο. Θα το υπερασπίσουμε και πάλι, πολύ σύντομα. Δεν θα αφήσουμε αυτό το καθήκον σε «βαρβάρους», που επιτρέπουν στον εαυτό τους να αποκαλούν την Ελλάδα… «καρκίνο»!
Χρήστος Α. Φωτιάδης (*από την εφημερίδα “Αμαρυσία”)

Δεν υπάρχουν σχόλια: