ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μετεωρίτης έπεσε πάνω στο σπίτι τους


Τον ουρανό σφοντύλι είδε στην κυριολεξία μια οικογένεια όταν ένας μετεωρίτης έπεσε στην οροφή του σπιτιού της...
Μια νορβηγική οικογένεια έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κομμάτι από μετεωρίτη που διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της στην καρδιά του Όσλο, μετέδωσαν σήμερα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.
Σπασμένη στα δύο, η "πέτρα" βάρους 585 γραμμαρίων πιθανότατα αποσπάστηκε από έναν μετεωρίτη που είχε παρατηρηθεί πάνω από τη Νορβηγία, την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και προσγειώθηκε στο σπίτι, τότε ακατοίκητο, της οικογένειας Τόμασεν σε λαϊκή γειτονιά στη νορβηγική πρωτεύουσα.
Το αντικείμενο είναι ένα "λατυποπαγές" που έχει σχηματιστεί από διάφορα κομμάτια βράχων, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Κνουτ Γιέργκεν Ρεντ Εντεγκαρντ και τη σύζυγό του Αν Μέτε Σάνες, η οποία έχει το πάθος για τους μετεωρίτες.
"Είναι ένα συναίσθημα με πολλές πτυχές. Πρώτον, επειδή είναι σπανιότατο ένα κομμάτι μετεωρίτη να περνά μέσα από μια στέγη, και από την άλλη επειδή είναι ένα "λατυποπαγές", κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί", δήλωσε η Αν Μέτε Σάνες στο Γαλλικό Πρακτορείο
Κινούμενοι πολύ γρήγορα, οι μετεωρίτες διαλύονται σε κομμάτια όταν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο τα τμήματά τους να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον Σέρζ Κουτσμί ερευνητή στο Ινστιτούτο 'Αστροφυσικής του Παρισιού.
"Αυτή η οικογένεια ήταν πολύ τυχερή", είπε ο κ. Κουτσμί στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Πρώτον, επειδή το κομμάτι του μετεωρίτη δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, αλλά και επειδή αντιπροσωπεύει μια μικρή περιουσία", σημείωσε.
Για παράδειγμα, ένα γραμμάριο μετεωρίτη από τον Άρη μπορεί να πουληθεί για περίπου 5.000 κορώνες (περίπου 670 ευρώ), σύμφωνα με έναν γεωφυσικό που επικαλείται ο ιστότοπος της εφημερίδας Verdens Gang (VG).

Δεν υπάρχουν σχόλια: