ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αυτοί είναι οι "Εχθροί του Internet"

Η οργάνωση Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους "Εχθρούς του Internet" για το 2011. Σε σχέση με το 2010, το Μπαχρέιν και η Λευκορωσία είναι οι δύο χώρες που κάνουν ντεμπούτο στην όχι και τόσο τιμητική κατάταξη της οργάνωσης.
Αναλυτικά, οι "Εχθροί του Internet" για τη χρονιά που πέρασε είναι οι εξής: Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Μυανμάρ, Κίνα, Κούβα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Βιετνάμ. Οι χώρες "υπό παρακολούθηση", δηλαδή οι χώρες που ενδέχεται να μπουν κάποια στιγμή στη λίστα είναι οι: Αυστραλία, Αίγυπτος, Ερυθραία, Γαλλία, Ινδία, Καζακστάν, Μαλαισία, Ρωσία, Νότια Κορέα, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η λίστα των "Εχθρών" περιλαμβάνει χώρες όπου τα καθεστώτα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στο Internet. Η άλλη λίστα περιλαμβάνει χώρες που παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων στο Internet κι ενδέχεται να αξιοποιήσουν τα δεδομένα αυτά κατά των πολιτών.
Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: