ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Λυκουρέζος και άλλοι 20 ένοχοι για την Αιξωνή

 
Την ενοχή των 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης χιλίων (1.000) στρεμμάτων δασικής έκτασης στη θέση Αιξωνή στη Γλυφάδα, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ανάμεσά τους ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50.
Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ονόματα δικηγόρων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και ιδιωτών.
Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διήρκησε περίπου 1,5 χρόνο, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση των αποκαλούμενων παραδικαστικών κυκλωμάτων.
Η πρώην ανακρίτρια φέρεται να εξέδωσε απόφαση που επέτρεπε τις μετεγγραφές συμβολαίων, προκειμένου να πωληθεί η επίδικη έκταση. Η ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από την καταπάτηση της δημόσιας έκτασης υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: