ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Απάντηση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού - Παπάγου

Απάντηση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού - Παπάγου
To άρθρο του Β. Γ. Λαμπρόπουλου «Οι αποκριάτικες μάσκες έκρυψαν τους βομβιστές του Μετρό» προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της «Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού - Παπάγου», η οποία μας επέδωσε την ακόλουθη απάντηση:
«Κάτω τα χέρια από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού – Παπάγου
Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς αγωνιστές
Καταγγελία της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού  - Παπάγου

Με έκπληξη τα μέλη της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού – Παπάγου, διαβάσαμε στην εφημερίδα «Το Βήμα», άρθρο της 1ης Μαρτίου, υπογεγραμμένο από τον Β. Γ. Λαμπρόπουλο, σχετικό με το θέμα του εμπρηστικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί λίγες μέρες πριν στο Μετρό.

Στο εν λόγω άρθρο ο συντάκτης, που διεκδικεί τα εύσημα του «πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής», αναφέρει ότι «η ΕΛΑΣ μελετά κείμενο – προκήρυξη που εμμέσως προειδοποιούσε για κτύπημα» και το οποίο είχε μοιραστεί στο Μετρό στις αρχές Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, παραθέτει μέρος του κειμένου αυτού, το οποίο διαπιστώσαμε με έκπληξη και οργή ότι δεν ήταν άλλο από το κείμενο που η συνέλευσή μα ς είχε διανείμει, υπογεγραμμένο από την ίδια στο Μετρό στις 9/2/2012, παραμονές των μεγάλων συγκεντρώσεων του τριήμερου, πριν την ψήφιση του Μνημονίου 2.  Το κείμενο αυτό ήταν επί της ουσίας ένα κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό, προκειμένου να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο των σταθμών τις ώρες των συγκεντρώσεων με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται: Παγίδευση των διαδηλωτών μέσα στα χημικά και την αγριότητα των «προστατών του πολίτη», έλλειψη σταθμού πρώτων βοηθειών κ.ά.

Φυσικά, ο κ. Λαμπρόπουλος, δεν αναφέρει τον συντάκτη του κειμένου, δηλαδή την Ανοιχτή Συνέλευση Χολαργού  - Παπάγου, ούτε το παραθέτει ολόκληρο, αλλά μέχρι το σημείο που λέει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς; Αφού δεν μας σέβονται, θα μας φοβηθούν!».

Η συνέχεια και το τέλος του κειμένου είναι τα εξής: «Όλοι στις συγκεντρώσεις – τις απεργίες – τις καταλήψεις. Όλοι οι σταθμοί του Μετρό ανοιχτοί, ειδικά το Σύνταγμα, στο χέρι των εργαζομένων και των αλληλέγγυων να το επιβάλουν.
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού – Παπάγου»

Το παραπάνω κομμάτι του κειμένου αποσιωπάται, μιας και δεν ταιριάζει στο προφίλ της τρομοκρατικής οργάνωσης που θέλουν να μας πείσουν ότι δρα πίσω από αυτό. Να γίνουμε καχύποπτοι και να υποθέσουμε ότι σκοπίμως δεν παρέθεσε ολόκληρο το κείμενο, υπηρετώντας έτσι την καθεστωτική γραμμή που μιλά για «τρομοκράτες» και επίδοξους φονιάδες αθώων πολιτών;
Μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα που θέλει να σκορπίσει τον φόβο και στα μελλοντικά «θύματα», αλλά και στους πολίτες, που όταν εκφράζουν την αντίθεσή του στο καθεστώς, στοχοποιούνται ως «τρομοκράτες».
 Οι στόχοι προφανείς.
α. Χτύπημα οποιασδήποτε αντίστασης στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε
 β. Στοχοποίηση κάθε συλλογικότητας που αντιστέκεται
γ. Προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων

Όμως εμείς δεν φοβόμαστε
Ναι, εμείς η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού  - Παπάγου, γράψαμε το «κείμενο – προκήρυξη».

Κι αν η έκφραση της βούλησης μιας μερίδας πολιτών για παύση της κρατικής βίας και της εκούσιας ή μη συνεργασίας των ΜΜΜ με την αστυνομία είναι προειδοποίηση για «τρομοκρατικό χτύπημα», τότε, ναι, είμαστε όλοι τρομοκράτες!»
 Το «Βήμα» παραθέτει όλες τις πληροφορίες τις οποίες συλλέγει, χωρίς να τις υιοθετεί. Ως εκ τούτου, δεν έχει καμία αντίρρηση να παρουσιάσει, να δημοσιεύσει τη διαμαρτυρία και τις απόψεις της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού  - Παπάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: