ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πρώτη στον κόσμο η PetroChina


Η εταιρία PetroChina ξεπέρασε την κολοσσιαία Exxon Mobil το 2011 και κατέστη η μεγαλύτερη εισηγμένη παραγωγός αργού πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε χθες ο κινεζικός όμιλος.

Η PetroChina ανακοίνωσε ότι την περασμένη χρονιά παρήγαγε 886,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, δηλαδή κατά μέσον όρο 2,43 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ ο αμερικανικός όμιλος έφθασε τα 2,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα...


Το 2010, η PetroChina παρήγε 2,35 εκατ. βαρέλια αργού την ημέρα, λιγότερα από τα 2,42 εκατ. βαρέλια την ημέρα της Exxon.

Ο κινεζικός πετρελαϊκός όμιλος εξήγησε ότι η παραγωγή του το 2011 κατέγραψε αύξηση 3,3% σε σύγκριση με το 2010.

Η PetroChina είναι θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης China National Petroleum Corp (CNPC) εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης.

Η Κίνα, οι ενεργειακές ανάγκες της οποίας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας παγκοσμίως και η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια μαύρου χρυσού στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: