ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

WSJ: «Αγοράστε ελληνικά νησιά»

«Πωλητήριο» στα ελληνικά νησιά βάζει προκλητικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο προτρέπει τους υποψήφιους αγοραστές να σπεύσουν να αποκτήσουν ένα κομμάτι ελληνικής γης, παραθέτοντας πληροφορίες για τα διαθέσιμα νησιά της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα, το δημοσίευμα περιέχει εκτενείς αναφορές στον Αριστοτέλη Ωνάση και στον Σκορπιό.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την αγορά ενός ελληνικού νησιού, ενώ αναφέρει πως κτηματομεσιτικά γραφεία έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφορών.
Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για μια τέτοια «επένδυση», θα πρέπει να έχει υπ' όψιν του πως οι τιμές δεν είναι καθόλου ευτελείς. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα μεσίτη με έδρα την Κρήτη που πουλά μέσω αγγελίας που δημοσιεύθηκε στο ίντερνετ νησί έκτασης 4.000 στρεμμάτων αντί 180 εκ. ευρώ, αλλά και εκείνο του νησιού Αθανάσιος, κοντά στην Ιτέα, που τιμάται στο 1,5 εκ. ευρώ.
Παρά την πληθώρα των ενδιαφερομένων, τελικά συμφωνίες δεν κλείνουν, αφού οι τιμές παραμένουν εξωφρενικές. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όμως, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος, καθώς το κύριο εμπόδιο είναι η ελληνική γραφειοκρατία, ενώ χιλιάδες ακατοίκητα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν μπορούν να πωληθούν για λόγους εθνικής ασφάλειας, αφού βρίσκονται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: