ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οπως αναμενόταν, χρεωκοπησαμε μες στο Ευρω και δεν μας το λενε

Ομόφωνη απόφαση από την ISDA: Πιστωτικό γεγονός η ενεργοποίηση των CACs

H ΙSDA ανακοίνωσε επίσημα το βράδυ της Παρασκευής την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ότι η ενεργοποίηση των CACs αποτελεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ISDA αναφέρεται:
“Η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιτροπή EMEA αποφάσισε ομόφωνα ότι συνέβη πιστωτικό γεγονός όσον αφορά την Ελληνική Δημοκρατία.
Η EMEA αποφάσισε ότι συνέβη πιστωτικό γεγονός με βάση την παράγραφο 4.7(a) του Ορισμού Πιστωτικών Παραγώγων της ISDA 2003 (όπως τροποποιήθηκε από την προσθήκη του Ιουλίου 2009) μετά την χρήση των Ρητρών Συλλογικής Δράσης από την Ελληνική Δημοκρατία για την τροποποίηση των όρων του ελληνικού δικαίου που έχουν εκδοθεί από την Ελληνική Δημοκρατία, ώστε να μειωθεί το δικαίωμα όλων των κατόχων των Επηρεαζόμενων Ομολόγων να λάβουν πληρωμές.
Η Επιτροπή καθόρισε ότι η δημοπρασία για τα απλήρωτα CDS θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου.
Η ΙSDA έχει δημοσιεύσει μια λίστα υποχρεώσεων που έχουν εκδοθεί ή έχουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή η ΕΜΕΑ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: