ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Ξεβράκωσε το MEGA o Θάνος Πασχάλης: "Σε κάποιους δεν άρεσε που ήμουν απροσκύνητος"


Ξεβράκωσε το MEGA o Θάνος Πασχάλης:
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Το όνομα του Θάνου Πασχάλη είχε ταυτιστεί με τα πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ , από εκείνα που άφηναν άναυδο τον θεατή του mega μια και συνήθως αφορούσαν «εκλεκτά» στελέχη της ελληνικής...
κοινωνίας –μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, επιχειρηματίες κλπ-που πρωταγωνιστούσαν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και πάσης φύσεως κομπίνες. Ο θανος εργατικός, φιλότιμος και χωρίς καμιά διάθεση βεντετισμού προσέφερε στο κανάλι αξιοπιστία και εγκυρότητα με τη δουλειά του. Ήταν από μόνος του αυτό που αποκαλούμε «βαρύ πυροβολικό». Αίφνης βρίσκεται (μαζί με 20 άλλους συναδέλφους του) εκτός καναλιού. Μιλήσαμε πριν λίγο μαζί του>

-Με τι συναισθήματα αποχωρείς από το Mega;

«Με ανάμικτα. Από τη μια με πικρία  που αποχωρίζομαι το κανάλι και ικανούς συναδέλφους που αγάπησα και από την άλλη με χαρά που εγκαταλείπω καποιους στους οποίους δεν αρεσε το ότι ημουν απροσκύνητος…Άλλωστε ποιος δεν γνωρίζει από την ιστορία, ότι όλοι οι αυτοκράτορες που περιτριγυρίζονταν από Κλεοπάτρες και Θεοδώρες, δεν προτιμούσαν να έχουν στην αυλή τους μόνο πραιτωριανούς;»

-Η γνώμη σου για το κανάλι;

«Είναι σπουδαίο κανάλι που απαιτεί σύντομα δραστικές αλλαγές γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να καταντήσει ένα απέραντο μαυσωλείο…»

-Πως βλέπεις  την τηλεοπτική δημοσιογραφία με την  σημερινή της μορφή;

«Πιστεύω ότι κάποιοι επιλέγουν να «θάψουν» συνειδητά το ερευνητικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Δεν θα τους βγει. Το ρεπορτάζ στα χρόνια που έρχονται θα επιστρέψει δυναμικά στο θρόνο του και θα σώσει την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας. Για την ώρα κυριαρχούν οι καφενέδες και οι περισπούδαστες αναλύσεις στα τηλεπαράθυρα που προκαλούν απέχθεια στη κοινή γνώμη για το σινάφι μας…»

Εκτός από τον Θάνο αποχωρούν οι Μαρία Καρχιλάκη, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαρία Παπουτσάκη, Μαίρη Λαμπαδίτη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαίρη Ορφανίδη, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Σταμάτης Γιαννίσης, Γιώργος Θαναηλάκης, Κώστας Καζακόπουλος, Σταύρος Καπάκος, Μαργαρίτα Βεργολιά, Μαριλένα Γεραντώνη, Νατάσα Κιουτσούκη.

tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: