ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η απίθανη καμπυλωτή γέφυρα της Νορβηγίας

Η απίθανη καμπυλωτή γέφυρα της Νορβηγίας (video)
Η Νορβηγία δεν φημίζεται για τα τουριστικά της αξιοθέατα. Η πατρίδα των Βίκινγκ όμως διαθέτει εκπληκτική φύση και το εντυπωσιακό φαινόμενο του «ήλιου του μεσονυκτίου». Για τους φίλους της οδήγησης όμως, η Νορβηγία διαθέτει μια μοναδική ατραξιόν. Πρόκειται για την Atlantic Highway, ένας δρόμος μήκους 8 χιλιομέτρων που ενώνει τα μικρά νησάκια ανάμεσα στις πόλεις Kristiansund και Molde.
Δίκαια χαρακτηρίστηκε ως το «έργο του αιώνα» για τη Νορβηγία, αφού η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και χρειάστηκαν περίπου 6 χρόνια να ολοκληρωθεί. Η Atlantic Highway απέσπασε τον τίτλο της «πιο αξιομνημόνευτης διαδρομής με αυτοκίνητο» από τη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ο δρόμος κάνει απίστευτες στροφές, ξαφνικές αναβάσεις και βυθίσεις, διασχίζοντας τον ωκεανό με δώδεκα γέφυρες, πρακτικά «πηδώντας» από νησάκι σε νησάκι. Η πιο εντυπωσιακή από τις 12 γέφυρες είναι χωρίς αμφιβολία η Storseisundet με μήκος μόλις 260 μέτρα, που όμως κόβει την ανάσα σε όσους τη διασχίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: