ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αποχωρεί η Carrefour από την ελληνική αγορά

Στην εξαγορά ολόκληρου του μεριδίου της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour, στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, προχωρά ο όμιλος Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

Αποχωρεί η Carrefour από την ελληνική αγορά
«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Με αυτό τον τρόπο, η Μαρινόπουλος θα καταστεί η αποκλειστική δικαιοδόχος (franchisee) της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Η γαλλική αλυσίδα ανακοίνωσε πως η έκτακτη επιβάρυνση από την πώληση του ποσοστού της θα ανέλθει σε 220 εκατ. ευρώ.
«Η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος, Λεωνίδας Μαρινόπουλος.
Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Ξένα μέσα
«Η Carrefour αποχωρεί από τον ελληνικό βούρκο, το χρηματιστήριο το εκτιμά» τιτλοφορεί σχετικό άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.


«H μετοχή της Carrefour ανέβηκε πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της από την Ελλάδα. Παράλληλα, αναπτύσσεται στην Αργεντινή. Οι διοικούντες της Carrefour αποφάσισαν να πετάξουν την πετσέτα στην Ελλάδα, όπου όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, η ανάπτυξη δεν έχει καμιά πιθανότητα να αρχίσει ξανά, προτού (περάσουν) πολλά χρόνια» γράφει η Figaro, σημειώνοντας ότι η Carrefour θα παραχωρήσει ολόκληρο το μερίδιο στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι το κόστος αυτής της αποχώρησης δεν θα είναι μηδαμινό, αφού μεταφράζεται σε επιβάρυνση περίπου 220 εκατομμυρίων ευρώ.
 
ethnos.gr, 15/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: