ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

tablet PC των 40 δολαρίων
akash2akash
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Aakash 2, του φθηνότερου tablet PC στον κόσμο έκανε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας της Ινδίας Kapil Sibal. Κοστίζοντας μόλις 2.263 ρουπίες (40 δολάρια), το μεγέθους 7,5 ιντσών tablet PC προορίζεται κατ' αρχάς για τους μαθητές των σχολείων, στους οποίους θα χορηγείται με επιχορήγηση ενός ποσοστού του κόστους του. Με σκοπό οι μαθητές να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές και τη χρήση του ίντερνετ.
Το Aakash 2 είναι σαφώς βελτιωμένο από τον προκάτοχό του, το Aakash 1 («ουρανός» στα ινδικά) που, αν και η κυκλοφορία του είχε ανακοινωθεί πριν από έναν περίπου χρόνο, τελικά απορρίφθηκε από το ινδικό υπουργείο Παιδείας. Έτσι το νέο μοντέλο έχει επεξεργαστή χρονισμένο στα 800MHz, μπαταρία που του χαρίζει αυτονομία τριών ωρών και λειτουργεί με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού Android. Επίσης, διαθέτει υποδοχή για κάρτες SD, θύρα για USB. Με μοναδικό ίσως σημαντικό περιορισμό ότι μπορεί να συνδέεται στο ίντερνετ μόνο μέσω δικτύων Wi - Fi, και όχι δικτύων κινητής τηλεφωνίας.