ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Ένας υφυπουργός με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβνέρνησης είναι ο Γιώργος Βερνίκος ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Αυτό που προκαλεί όμως έκπληξη είναι πως σύμφωνα με το Euro2day, η υπόθεση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του κ. Βερνίκου "Βερνίκος Κόττερα" απασχόλησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το 2009 επεβλήθη πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ στον πλέον υφυπουργό Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το Euro2day, η αιτιολογία της επιτροπής κεφαλαιαγοράς ανέφερε ότι αρχές Δεκεμβρίου του 2009 επεβλήθησαν τα πρόστιμα γιατί "με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βερνίκος αποτελεί πρόταση που έγινε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: