ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Πατέρας 28χρονου πυροσβέστη: "Αν υπήρχε ένα ασθενοφόρο, το παιδί μου θα ζούσε"
Διαβάστε τι καταγγέλλει ο πατέρας του 28χρονου πυροσβέστη που άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος στην Ελευσίνα
 
 
"Ο γιος μου ξέρω ότι όταν βρέθηκε στον τόπο της φωτιάς με το όχημα που συνόδευε τον περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Παπαγεωργίου, βγήκε έξω προκειμένου να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Ήταν πολύ φιλότιμος και αγαπούσε το Πυροσβεστικό Σώμα. Το υπηρετούσε 4 χρόνια, τον τελευταίο ήταν οδηγός", δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso ο πατέρας του 28χρονου.
Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του γιου του, εξηγεί πώς όταν βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς, έτρεξε αμέσως να συνδράμει στην κατάσβεσή της.
"Στο σημείο, όπως έμαθα, υπήρχε έντονος καπνός από τα χόρτα και τα διάφορα εύφλεκτα υλικά που καιγόντουσαν: λάστιχα και ό,τι άλλο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Ο γιος μου, με θάρρος, άφησε το όχημα σε ασφαλές σημείο και κατευθύνθηκε προς το μέτωπο. Ο δυνατός αέρας που επικρατούσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα σύννεφα πυκνού καπνού να τον καλύψουν", αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Όπως μου είπαν οι συνάδελφοί του, άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τον πυκνό καπνό, έχασε την ισορροπία του και έπεσε, αλλά σηκώθηκε και συνέχισε να τρέχει προς το μέρος του αυτοκινήτου του. Μπήκε μέσα, αλλά τότε λιποθύμησε", προσθέτει και καταγγέλλει:
"Καταγγέλλω πως αν υπήρχε ένα, έστω μόνο ένα ασθενοφόρο στο σημείο της φωτιάς, το παιδί μου σήμερα θα ζούσε. Τον γιο μου τον μετέφερε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο Θριάσιο νοσοκομείο μια συνάδελφός του που οδήγησε το αυτοκίνητο. Οπως μου είπε, ο γιος μου μέχρι και λίγα λεπτά προτού φτάσουν στο νοσοκομείο, είχε σφυγμούς.
Πνίγηκε από τους καπνούς και τελικά πέθανε από την αδιαφορία των αρμοδίων και όχι από μια τόσο επικίνδυνη φωτιά. Δεν είχαν μεριμνήσει να βρίσκεται στον τόπο της φωτιάς ένα ασθενοφόρο. Και το τραγικό είναι ότι σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων υπήρχε το Θριάσιο".
Η κηδεία του άτυχου πυροσβέστη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: