ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Αγαπητε ΓΑΠ (GAP). Η Κύπρος απέφυγε το μνημόνιο και παίρνει δάνειο από την Ρωσσία!


Η Κύπρος απέφυγε το μνημόνιο και παίρνει δάνειο από την Ρωσσία!Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Ρωσία συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό χαμηλότερο των περίπου πέντε δισεκατομμυρίων που είχε αρχικώς αιτηθεί.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αν και λεπτομέρειες για το επιτόκιο δανεισμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
Αναμένονται αντιδράσεις από κυπριακής πλευράς καθότι η είδηση που μεταδίδεται από ρωσικές πηγές δεν έχει ακόμα αναπαραχθεί εκτενώς από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη αν και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην είδηση…

Τελικά οι μονόδρομοι που μας τρομοκρατούσαν στην Ελλάδα για να μπούμε στα μνημόνια αποδεικνύονται απλά λόγια του αέρα… Υπενθυμίζουμε πως η Κύπρος, που θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης που απαρνείται τον «μηχανισμό στήριξης» και την τρόικα, από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Facebook Share


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: