ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ο Sequoia μέσα σε μία ώρα μπορεί να κάνει υπολογισμούς που θα έκαναν 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι με κομπιουτεράκια μέσα σε 320 χρόνια!

ΙΒΜ και πάλι ο ταχύτερος supercomputer στον κόσμο


Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, φέρει και πάλι την υπογραφή της ΙΒΜ και την... υπερηφάνεια της κατοχής του πίσω στις ΗΠΑ. Μέχρι πρόσφατα, ο Κ της Fujitsu, που βρίσκεται σε Ιαπωνικά εδάφη, είχε αυτόν τον τίτλο.

Ο νέος supercomputer δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας πυρηνικής ενέργειας των ΗΠΑ και είναι ισχύος 16,32 petaflops, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 10,51 petaflops που έχει απόδοση ο Κ. Ο Sequoia, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Blue Gene/Q, η οποία θεωρητικά μπορεί να αποδώσει με τις κατάλληλες επεκτάσεις μέχρι και 100 petaflops.

Ο Sequoia αποτελείται από 98.304 computer nodes, οι οποίοι ενσωματώνουν 1,6 εκατομμύρια υπολογιστικούς πυρήνες με 1,6 petabyte μνήμης RAM (1 GB ανά πυρήνα). Το σύστημα καταλαμβάνει χώρο 96 rack και είναι περίπου 8 φορές πιο ενεργειακά αποδοτικό από την αρχιτεκτονική Blue Gene / L, της περασμένης δεκαετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: