ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Έχασε τη δίκη για τις φορολογικές παραβάσεις ο Βοσκόπουλος

Έχασε τη δικαστική μάχη που έδινε ο Τόλης Βοσκόπουλος για τις φορολογικές παραβάσεις και τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί σχετικά με τις ακριβοπληρωμένες εμφανίσεις του, τις οποίες απέκρυπτε από την εφορία. Χρειάστηκε να  περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια για να απορριφθούν τελικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις αναίρεσης, που υπέβαλε ο τραγουδιστής προκειμένου να «σβήσουν» οι φορολογικές παραβάσεις και τα πρόστιμα που έχει υποχρεωθεί να καταβάλει. Αιτία, η μη έκδοση αποδείξεων από τον δημοφιλή τραγουδιστή για τις υψηλές αμοιβές που έπαιρνε το 1995 από τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά κέντρα. Τα ποσά αυτά ανέρχονταν σε 74,8 εκατομμύρια δραχμές, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες έφτασαν τα 15,6 εκατομμύρια δραχμές.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις αναιρέσεις που αφορούσαν και άλλες φορολογικές παραβάσεις του τραγουδιστή λόγω της μη έκδοσης αποδείξεων από εμφανίσεις, από τις οποίες φέρεται σύμφωνα με τεκμαρτό υπολογισμό που έκανε η εφορία να εισέπραξε 64 εκατ. δραχμές. Επιπλέον, ο καλλιτέχνης φέρεται να εισέπραξε το 1995 ποσό 40 εκατομμυρίων δραχμών ως προκαταβολή για μελλοντικές δισκογραφικές συνεργασίες.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν εξακριβωθεί άλλα θέματα που συνδέονται με τον τεκμαρτό υπολογισμό του εισοδήματος του, με βάση δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει νοικιάζοντας πολυτελή διαμερίσματα στην Ηρώδου Αττικού και μπανγκαλόους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης για θερινές διακοπές.

Το Β’ Τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε, τελικά, εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση άλλη φορολογική παράβαση του τραγουδιστή που αφορούσε την απόκρυψη από την εφορία εισοδήματος 1,5 εκατομμυρίου δραχμών το έτος 1996. Το ποσό προερχόταν από την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων στην Γ’ Σεπτεμβρίου. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ισχυρίστηκε ότι η τέως σύζυγός του Στ. Στρατήγη είχε προχωρήσει στην εκμίσθωση των ακινήτων και έπαιρνε η ίδια τα ενοίκια. Ως εκ τούτου, δεν ήταν ο καλλιτέχνης υποχρεωμένος να δηλώνει τα μισθώματα στην εφορία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, πάντως, αναίρεσε την εν μέρει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία είχε επικυρωθεί η φορολογική παράβαση του τραγουδιστή, χωρίς να κρίνει ποιος είχε αποκτήσει τα συγκεκριμένα εισοδήματα. Επίσης, αναιρέθηκε εν μέρει από το ΣτΕ άλλη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που αφορά αμοιβές ύψους 17, 5 εκατομμυρίων δρχ., που εισέπραξε ο καλλιτέχνης χωρίς αποδείξεις για εμφανίσεις του στη Γερμανία το 1995. Με βάση πληρεξούσιο που επικαλείται η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, τις υποθέσεις, αλλά και τις συμφωνίες για τις αμοιβές του τραγουδιστή έκλεινε η τότε σύζυγος του Τζούλια Παπαδημητρίου. Και η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε για νέα κρίση στο Διοικητικό Εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: