ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Αμετανόητα τα κόμματα στην αφισοκόλληση- Απειλούνται με βαριά πρόστιμα!

Παρά την οικονομική κρίση αλλά και τις σχετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν συγκεκριμένους...
 
Αμετανόητα τα κόμματα στην αφισοκόλληση- Απειλούνται με βαριά πρόστιμα!
και περιορισμένους χώρους για προεκλογική αφισοκόλληση, γι' άλλη μία φορά τα κόμματα γέμισαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες προεκλογικές αφίσες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική αρχή της Αθήνας απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα, ώστε να μην καταρρακωθεί άλλο η εικόνα της πόλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εργατοώρες που χάνονται, από άλλες -ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της πόλης- υπηρεσίες καθαριότητας είναι πολλές και δύσκολα αναπληρώνονται.

«Κατεβάζουμε και θα συνεχίσουμε να κατεβάζουμε, τις παράνομα αναρτημένες ή κολλημένες αφίσες πολιτικών κομμάτων. Όλων ανεξαιρέτως. Η Αθήνα δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Πρέπει να γίνει αυτό κατανοητό σε όλες τις κατευθύνσεις. Οι χώροι και οι τρόποι προβολής των κομμάτων, καθορίστηκαν με ακρίβεια από τη διαπαραταξιακή επιτροπή» φέρεται να δήλωσε προχθές, Δευτέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το χρονικό διάστημα 1 έως 10 Ιουνίου, τέσσερα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας, σε κάθε 8ωρη βάρδια, καθαρίζουν τις κολόνες και άλλα σημεία από παράνομα αναρτημένες αφίσες. Καθημερινά 75 εργαζόμενοι στην καθαριότητα απασχολούνται με την αφαίρεση αφισών, ενώ υπολογίζεται ότι, έως σήμερα, έχουν αφαιρεθεί από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, περίπου 11.500 παράνομες αφίσες!

Τα πρωτεία στη μάχη της αφίσας φαίνεται πως κρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ, με έντονη παρουσία σε κολόνες φωτισμού, δέντρα, ελεύθερους στύλους, ακόμη και κάδους ανακύκλωσης. Ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.

Η ίδια ακριβώς εικόνα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου ανακύκλωσης και καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά. «Οι χώροι και οι τρόποι προβολής των κομμάτων έχουν καθοριστεί με ακρίβεια. Τα δήθεν κόμματα της ανάπτυξης ευαγγελίζονται τη σωστή και καθαρή Ελλάδα και ταυτόχρονα κολλούν προεκλογικό υλικό πάνω σε κάδους ανακύκλωσης. Είναι απαράδεκτοι, είναι ασυγχώρητοι. Μιλάμε για τραγικά φαινόμενα πολιτιστικής ένδειας. Δεν αλλάζει έτσι η χώρα, δεν γίνονται αυτά» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, προειδοποιώντας: «μετά της εκλογές θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα, ο δήμαρχος, αλλά κι εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να μην γίνει καμία υποχώρηση σε όσα κόμματα κολλούν αφίσες παράνομα».

Τα πρόστιμα αναμένονται «καταπέλτης» δήλωσε στο ΑΜΠΕ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Αθηνών, Αντρέας Βαρελάς. «Πριν λίγο με πήρε στο τηλέφωνο ο γενικός γραμματέας του δήμου, ο κ. Λιβανιός, με ρητή εντολή να βγουν στους δρόμους οι επόπτες καθαριότητας και να αρχίσουν οι φωτογραφήσεις των παράνομων αφισών. Με βάση τον κανονισμό της καθαριότητας προβλέπονται πρόστιμα ανά σημείο ή συνολικά ανά κόμμα και αυτά θα επιβληθούν» είπε.

Το σχετικό νομικό πλαίσιο προβλέπει συνολικό πρόστιμο 6.000 ευρώ σε πρώτη φάση για το κάθε κόμμα ή εναλλακτικά πρόστιμο 50 ευρώ ανά σημείο/αφίσα. «Εγώ μπορώ να κόψω και 1 εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα. Σήμερα και παρά την εντατική δουλειά των συνεργείων του δήμου, ό,τι κατεβαίνει, αμέσως ξανά-ανεβαίνει. Μιλάμε για κοινούς εργολάβους της αφίσας που συχνά δουλεύουν και για διαφορετικά κόμματα, πλην ίσως το ΚΚΕ, που περνάνε από πίσω μας αντικαθιστώντας τις παράνομες αφίσες» εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Με δεδομένο ότι πριν μερικές ώρες βγήκαν στους δρόμους οι επόπτες καθαριότητας της Αθήνας, βεβαιώνοντας παραβάσεις, ότι οι αφίσες αντικαθίστανται συνεχώς και ότι η κάθε παράνομη αφίσα τιμωρείται με 50 ευρώ, σήμερα και μόνο για τον δήμο Αθηναίων, θα μπορούσαν να κοπούν έως και 575.000 ευρώ πρόστιμα για παραβάσεις παράνομης αφισοκόλλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: