ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γ. Καμίνης έστειλε τα ΜΑΤ κατά αστέγων



astegoiΤους άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, απομάκρυναν δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο Γιώργος Καμίνης ενδέχεται να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος δήμαρχος Αθηναίων που την πιο κρύα μέρα του χειμώνα έστειλε τα ΜΑΤ και έκανε μηνύσεις σε άστεγους που ήθελαν να προφυλαχτούν από την παγωνιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων επτά είναι άστεγοι και τρεις αλληλέγγυοι, ενώ ο Δήμος φαίνεται να κατέθεσε και μήνυση εναντίον τους.
Οι περίπου 50 άστεγοι και αλληλέγγυοι, που είχαν μπει στο κτίριο σήμερα το απόγευμα, ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του Δήμου που έφτασε στο σημείο, να ανοίξει κάποιους χώρους, για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι.
Ο εκπρόσωπος από την πλευρά του ζήτησε την απομάκρυνση των αστέγων από το χώρο, ώστε να αποσύρει την σε βάρος τους μήνυση. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ενώ οι συζητήσεις ήταν σε εξέλιξη.
«Αυτή τη στιγμή, αυτό που ζήσαμε δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική αναλγησία και της ίδιας της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων. Είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσια και δημοτικά κτήρια κλειστά και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχεδόν πεθαίνουν από το κρύο και να στέλνει την αστυνομία για να βγάλει τους ανθρώπους που κρυώνουν από το κτήριο;», δήλωσε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.
Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη αναφέρει:
«Ένα ακόμα ολίσθημα του κ. Καμίνη. Με μήνυση και με ΜΑΤ αντιμετώπισε την ανάγκη να στεγαστούν άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο μετά το άνοιγμα άδειου χώρου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.
Η επισήμανση μας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης με κοινωνικό φόβο και με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επαληθεύεται συνεχώς.
Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι με εξαγγελίες μέτρων τα προβλήματα της πόλης δεν επιλύονται, έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής εξαθλίωσης. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει την μήνυση και να δώσει λύσεις για τους άστεγους».
Εν τω μεταξύ, η ομάδα anonymous φέρεται να έριξε για λίγο τα sites του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: