ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πριν ακόμη τελειώσει η προπαγάνδα για την δήθεν μεγάλη σωτηρία....ερχεται και η συνεχεια της

Financial Times: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί και 3ο πακέτο διάσωσης»

τρίτο πακέτο διάσωσης, έγγραφο, εμπιστευτική αναφορά, διαπραγματεύσεις, Eurogrou
Πριν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προλάβουν να πανηγυρίσουν για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, η οικονομική εφημερίδα Financial Times κάνει λόγο για απόρρητη έκθεση στην οποία αναφέρεται πως το δεύτερο πακέτο δεν είναι αρκετό και πιθανόν η χώρα μας να χρειαστεί και τρίτο.
Σύμφωνα με τους Financial Times το εμπιστευτικό έγγραφο συντάχθηκε για τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup. Σε αυτό γίνεται πρόβλεψη ότι ακόμη και με το πλέον αισιόδοξο σενάριο, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα κύκλο ύφεσης ο οποίος δεν θα της επιτρέψει να μειώσει το δημόσιο χρέος της.
Στο έγγραφο αποδίδεται και ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, καθώς μόλις έφτασε στα χέρια των υπουργών Οικονομικών, ένα μπλοκ χωρών υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας εξέφρασε απροθυμία να εγκρίνει τη συμφωνία. Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν και η Ολλανδία με τη Φινλανδία.
Η εκτίμηση της εμπιστευτικής αναφοράς ήταν ότι το 2020 το ελληνικό χρέος θα έχει φτάσει στο 160%, αντί του 120,5% που συμφωνήθηκε χθες βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα χρειαζόταν 245 δισεκατομμύρια έναντι 170 δισεκατομμυρίων.
Μεταξύ άλλων στο κείμενο εκφράζονταν επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις με βάση τα χρονοδιαγράμματα.
Η ανάλυση αναφέρει ότι η συμφωνία ανταλλαγής, που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το ταμείο διάσωσης, ουσιαστικά δημιουργεί μια τάξη προνομιούχων επενδυτών οι οποίοι θα διώξουν τους νέους επενδυτές ομολόγων, όταν η Ελλάδα θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων.
«Παραμένει αβέβαιο κατά πόσον η πρόσβαση στις αγορές μπορεί να αποκατασταθεί στα αμέσως μετά το πρόγραμμα χρόνια», προειδοποιεί η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: