ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλικό Πρακτορείο εναντίον ΕΛ.ΑΣ. για τις φωτογραφίες υπόπτων

Την οργή, όχι μόνο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ, αλλά και διεθνών πρακτορείων ειδήσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. των φωτογραφιών πέντε ατόμων, που κατηγορούνται για αδικήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες. Μάλιστα, ο πρόεδρος (CEO) του Γαλλικού Πρακτορείου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας την χωρίς άδεια χρήση των φωτογραφιών του, κάνοντας λόγο για «παράνομη κίνηση» και «απαράδεκτη πρακτική».
 
«Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τις οποίες έχει «κατεβάσει»
από το αρχείο φωτογραφιών μας», αναφέρεται στην επιστολή και προστίθεται: «η αστυνομία δεν ζήτησε την άδειά μας πριν δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για μάρτυρες στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου».

Ο κ. Χουγκ αναφέρει πως «μια τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο παράνομη όσον αφορά το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι και απαράδεκτη για ένα κράτος δικαίου. Με αυτή την επιστολή, διαμαρτύρομαι επισήμως για αυτές τις μεθόδους. Σημειώνω ότι, μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της αστυνομίας».

Τέλος, η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση πως «πέρα από αυτή την παραβίαση του νόμου και την απαράδεκτη πρακτική, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην ευθύνη της αστυνομίας, η οποία με αυτή την κίνηση θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό μας».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: