ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γ.Βαρουφάκης: «Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη δική μας χρεωκοπία»



«Δεν πτωχεύει μία χώρα. Μόνο μία επιχείρηση πτωχεύει» λέει στον realfm 97.8 ο Γιάννης Βαρουφάκης και προειδοποιεί: «Είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες»...

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι το μόνο ζήτημα για το οποίο υπάρχει σοβαρό θέμα είναι το τραπεζικό σύστημα και η ενδεχόμενη κατάρρευσή του υπό την απειλή ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

«Διαφωνώ. Οι δανειστές φοβούνται πιο πολύ από εμάς τη χρεωκοπία. Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια ως εχέγγυα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει και επίσημα σε πτώχευση και η ΕΚΤ από κοινού με τον EFSF να προχωρήσουν στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου το Δημόσιο να συνεχίσει να λειτουργεί με τους δικούς του πόρους.

«Δεν πτωχεύει μία χώρα, μία επιχείρηση πτωχεύει και είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζοντας μάλιστα πως ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως το συγκεκριμένο δάνειο δεν είναι βιώσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: