ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΛΠΟΥ»


Τελικά το υποτιμήσαμε το μνημονιακό ντουέτο Σαμαρά-Παπανδρέου. Κατάφεραν τα διαμάντια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής τη μείωση τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων χωρίς να το πάρουν χαμπάρι ούτε οι ίδιοι οι 300.000 δυστυχείς συνταξιούχοι… Όπως λέει και ο έγκριτος δημοσιογράφος Γ. Δελατίκ «Η σύλληψη της τακτικής και η σκηνοθεσία υλοποίησής της υπήρξαν αριστοτεχνικές. Οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς γνώριζαν ότι αν είχαν πει ανοιχτά πριν από την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής ότι στο πακέτο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων είχαν την πρόθεση να συμπεριλάβουν και μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, θα αντιμετώπιζαν ακόμη σφοδρότερη αντίδραση. Σκέφτηκαν λοιπόν το κόλπο της μη κατάρτισης μέτρων ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνέχεια η τρόικα εμφανίστηκε να εκβιάζει μέτρα για την κάλυψη της τρύπας των 325 εκατομμυρίων…» Και γ@#^ τα κόλπα!
Τα υπόλοιπα γνωστά… Μεθαύριο στη Βουλή οι Βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο (που ορισμένοι βιάστηκαν να τους χειροκροτήσουν) θα ψηφίσουν τις εφαρμοστικές διατάξεις και… ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ!!!
Πάντως να είστε σίγουροι Παπανδρεοσαμαράδες ότι έτσι και αρχίσει τα «κόλπα» του ο Ελληνικός λαός, ούτε κιχ δε θα προλάβετε να κάνετε από τις κλωτσιές και τις ροχάλες που θα εισπράξετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: