ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σε διεθνή ύδατα σκέφτεται να μεταφέρθει το Wikileaks


Σε διεθνή ύδατα σκέφτεται να μεταφέρθει το Wikileaks
Στο Πριγκιπάτο της Sealand πιθανότατα θα μεταφερθεί μέρος των server του Wikileaks σύμφωνα με πληροφορίες. Το Πριγκιπάτο είναι μια αντιαεροπορική πλατφόρμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου την οποία κατέλαβε ένας Βρετανός πολίτης ο οποίος την ανακήρυξε σε ανεξάρτητο κράτος. Βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, έχει δική του σημαία, σύνταγμα και νόμισμα (δολλάριο Σίλαντ), ενώ έχει εκδόσει και δικά του γραμματόσημα.

Αν και κανένα κράτος δεν το έχει αναγνωρίσει, βρετανικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πλατφόρμα Πριγκιπάτο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την φιλοξενία μιας εταιρείας web hosting η οποία θα μπορούσε να φιλοξενεί site αμφίβολης νομιμότητας. Επίσης το Pirate Bay είχε προσπαθήσει να την αγοράσει χωρίς όμως να καταλήξουν κάπου οι διαπραγματεύσεις. Όπως φαίνεται λοιπόν, ο Julian Assange σκέφτεται να μεταφέρει κάποιους τουλάχιστον από τους server του Wikileaks.

Δεδομένου ότι καμία κυβέρνηση δεν συμπαθεί τη δραστηριότητα του Wikileaks, δεν φαίνεται για κακή κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: