ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πωλείται ο Αστέρας Βουλιαγμένης



asterasvoul1_
Στην τελική ευθεία, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία για τη διαμόρφωση των όρων αποκρατικοποίησης  του συγκροτήματος   ξενοδοχείων «Astir Palace Resort»  της Βουλιαγμένης, ώστε να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση  αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού  για την προσέλκυση επενδυτών, ο οποίος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί  μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η ξενοδοχειακή μονάδα ανήκει στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας,  όμως το 1/3 του οικοπέδου που είναι κτισμένο το συγκρότημα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων όσον αφορά την κατανομή των εσόδων από την πώληση του «όταν και εφόσον αποφασίσουμε να πουλήσουμε το συγκρότημα», όπως λέει πηγή της ΕΤΕ.
Σημειώνεται ότι το τίμημα για την απόκτηση του Αστέρα εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ.
Με βάση τις ίδιες πηγές, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας –φιλέτο, από «εκπροσώπους» επενδυτών και εκτιμάται ότι η αποκρατικοποίηση θα στεφθεί με επιτυχία.
Η ΕΤΕ με την πώληση του Αστέρα θα  αποσυνδεθεί από μία επιχείρηση η οποία δεν εντάσσεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.  Ας σημειωθεί ότι μία από τις επιταγές της Τρόικα είναι να απαλλαγούν οι τράπεζες από τις μη χρηματοπιστωτικές τους δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, είχε καταθέσει το σχέδιο επανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις αρχές του Οκτωβρίου του 2011. Το εν λόγω σχέδιο, περιλαμβάνει και την πώληση διαφόρων δραστηριοτήτων που η διοίκηση κρίνει ότι δεν ανήκουν στην ιεραρχία που έχει θέσει, όπως για παράδειγμα και αυτό του Astir Palace Resort, αλλά και την επαναγορά ομολογιών και υβριδικών τίτλων που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο η τράπεζα.
Η διοίκηση του ομίλου ΕΤΕ, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις κινήσεις που έχει προγραμματίσει για την επανακεφαλαιοποίησή του ο όμιλος, γι αυτό και προχωρά παράλληλα και άμεσα, τη σύσταση της εταιρείας «holding», η οποία θα έχει από κάτω της όλες τις ξένες θυγατρικές του ομίλου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αυτόνομη χρηματοδότησή τους και η απελευθέρωση ρευστότητας από την μητρική της ΕΤΕ. Το σχέδιο αυτό είχε παρουσιάσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Απ. Ταμβακάκης, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, το 2011.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής, και αναπτύσσεται σε έκταση 75 στρεμμάτων. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης του, προϋπολογισμού 50εκ ευρώ.
Το συγκρότημα περιλαμβάνει:
Τα ξενοδοχεία “Arion Resort & Spa, The Luxury Collection” δυναμικότητας 123 δωματίων και  “The Westin Athens” δυναμικότητας 162 δωματίων, τα οποία περιλαμβάνουν συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένους. Το συγκρότημα των 58 bungalows. To εστιατόριο πολυτελείας «Matsuhisa Athens», το εστιατόριο Ταβέρνα 37. Το Arion Beach bar και Westin Pool bar. Την παραλία ASTIR BEACH. Και ακόμα χώρους  αθλοπαιδιών, ελικοδρόμιο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: