ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα Πεπόνη: Ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών Γ.Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ

Papandreou-Faliro
Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών ζητεί ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες του μέλους της, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείματος της χώρας.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία,  ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε κρίνοντας ότι διαφαίνονται πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τεντες χρέωσε την δικογραφία στον εποπτεύοντα τους οικονομικούς εισαγγελείς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο οποίος θα αποφασίσει εαν η υπόθεση θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά η οποία υποστήριξε ότι "το έλλειμα της χώρας για το 2009, σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από εκείνο της Ιρλανδίας που ήταν 14% ωστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα".
Ο κ. Πεπόνης, στηριζόμενος στις μαρτυρικές καταθέσεις ζητεί την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: