ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ; Με το 90% των χρημάτων του στο εξωτερικό;


Το 90% των καταθέσεων του διατηρεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τράπεζα του εξωτερικού. Όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς έχει 285.467 ευρώ σε καταθέσεις στην KBC του Βελγίου γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.
Γιατί κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα δεν την εμπιστεύεται τόσο ώστε να διατηρεί τα χρήματα του σε Ελληνική τράπεζα;

Γιατί ένας θεωρητικά υποψήφιος πρωθυπουργός έχει καταθέσεις στο Βέλγιο, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις φήμες για επικείμενη χρεοκοπία; Περιμένει χρεοκοπία και διασφαλίζει μ’ αυτόν τον τρόπο τα χρήματα του; Θα αναρωτηθούν οι καχύποπτοι.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν «κινητοποιήθηκε» ώστε να θέσει το ερώτημα που είναι εύλογο ειδικά αυτή τη περίοδο που τα πάντα είναι ρευστά σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χωρας;

‘’Ο κ. Σαμαράς άνοιξε το λογαριασμό στην τράπεζα KBC του Βελγίου την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής, το 2004. Μάλιστα, η εν λόγω τράπεζα έχει υποκατάστημα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο για να εξυπηρετεί τις συναλλαγές των ευρωβουλευτών’’ υποστήριξε στο www.koutipandoras.gr ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνος Μπούρας.
Όσον αφορά το θέμα της ενδεχόμενης αναξιοπιστίας στο πρόσωπο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από Έλληνες πολιτικούς, ο κ. Μπούρας απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα αφού δεν είναι εξαγωγή χρημάτων αλλά διατήρηση των χρημάτων του προέδρου της ΝΔ στη βελγική τράπεζα: ‘’Δε μιλάμε για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Απλά τα χρήματα υπήρχαν εκεί από τη θητεία του κ. Σαμαρά και παραμένουν στον ίδιο λογαριασμό’’.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: