ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Έλληνας... Μητσοτάκης, ο μοναδικός κάτοικος χωριού στην Ισπανία που δεν κέρδισε το λόττο

k_mitsotakis_spain
Όταν λέγεσαι Μητσοτάκης η ατυχία θα σε συνοδεύει όπου και εάν πας. Ακόμη και εάν ζεις σε ένα μικρό χωριό της Ισπανίας. Αυτό συνέβη στον Κωστή Μητσοτάκη, που όπως πληροφορούμαστε δεν έχει καμία σχέση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός κάτοικος του Σοντέτο, κοντά στην Βαρκελώνη, που δεν αγόρασε λαχείο που κέρδισε 722 εκατομμύρια ευρώ.
Οι κάτοικοι του χωριού αγόρασαν μέσω ενός οικοδομικού συνεταιρισμού λαχνούς στο ισπανικό Λόττο, το Ελ Γκόρντο και κέρδισαν το ποσό-ρεκόρ. Το μικρότερο μερίδιο ήταν 130.000 ευρώ.
Ο μόνος που δεν αγόρασε λαχνό ήταν ο Έλληνας σκηνοθέτης, Κωστής Μητσοτάκης, όπως μεταδίδουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Ο Κ.Μητσοτάκης πήγε στην Ισπανία εξαιτίας του έρωτά του για μια Ισπανίδα. Μπορεί το ειδύλλιο να μην προχώρησε, εκείνος όμως έμεινε στο Σοντέτο. Αιτία της ατυχίας του ήταν, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το γεγονός ότι αυτοί που πουλούσαν τους λαχνούς, απλά προσπέρασαν το σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: