ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Oι Anonymous κέρδισαν όλους τους Ελληνες…


Oι Anonymous κέρδισαν όλους τους Ελληνες…
Πανικός στο διαδίκτυο και τα social media από την Παρασκευή το πρωί.

Είτε στο twitter, είτε στο Facebook, παντού συναντούσες έναν under 35 ετών χρήστη να πανηγυρίζει, να καμαρώνει, να σου ζητά να το διαδώσεις και εσύ μαζί του σε όλο τον κόσμο ότι πλέον η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, την ανακάλυψαν, την θυμήθηκαν, ξέρουν ότι υπάρχει και ξέρουν τα προβλήματά της οι Anonymous.
Oι γνωστοί χάκερ που στα μάτια της νεολαίας παγκοσμίως είναι κάτι σαν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό «Ρομπέν των δασών» και οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους παγκοσμίως στέλνοντας μηνύματα αντίδρασης με εντυπωσιακές ενέργειες (πρόσφατα έριξαν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ) χτύπησαν και στην Ελλάδα.

Με δύο ηχηρά μηνύματά τους (το πρώτο προβλήθηκε μέσω video από την σελίδα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης την οποία και κατέλαβαν) προβάλουν ένα δικό τους παγκόσμιο αίτημα, αλλά φροντίζουν να δείξουν ότι γνωρίζουν μέχρι κεραίας τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Με καθαρό πολιτικό λόγο και τα δύο μηνύματά τους βρήκαν τέτοια απήχηση και στο ελληνικό κοινό, που σου δίνει την αίσθηση ότι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός στην Ελλάδα έπαψε να είναι ο «Κανένας» και είναι πλέον ο «Anonymous».

Η ελληνική αστυνομία διαρρέει ότι η δουλειά έγινε σε συνεργασία και με Ελληνες χάκερς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν server από τη Σουηδία για να ρίξουν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας. Ανεξάρτητα, όμως, από το αν είχαν ή όχι και τη συνεργασία Ελλήνων, οι Anonymous κατάφεραν με το κείμενο τους να αγγίξουν τα ευαίσθητα σημεία, τις ευαίσθητες χορδές του νέου Έλληνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια από κανέναν πολιτικό, από κανένα μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ο νέος Έλληνας σήμερα αισθάνεται και ταυτίζεται με τον διεθνή χάκερ και αισθάνεται ότι μόνο αυτός τον καταλαβαίνει ή τέλος πάντων τον καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα. Ομολογώ ότι στα δύο μηνύματά τους βρίσκω πράγματα που δεν έχω ακούσει από όλους τους υπεύθυνους-ανεύθυνους αυτής της χώρας τα τελευταία χρόνια και ακόμη και αν είμαι over 35 ετών, τους βρήκα πολύ πιο σοβαρούς απ’ όλους αυτούς που την ίδια ώρα διέρρεαν στο διαδίκτυο ότι ο Παπαδήμος θα παραιτηθεί αν δεν συμφωνήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Ο τύπος που εμφανίστηκε στο βίντεο των Anonymous με την μαύρη μάσκα και την τρεμάμενη (σκοπίμως) φωνή έχει πιο σταθερή και ξεκάθαρη άποψη από τον Έλληνα πολιτικό που έχει κάνει την περίφημη «κόκκινη γραμμή», ροζ λάστιχο που πάει και έρχεται και την κυβίστηση τον πλέον διαδεδομένο σπορ του τόπου.

Δεν ξέρω, λοιπόν, για την χρεωκοπία της χώρας και αν και πότε θα μας έρθει, η πολιτική χρεωκοπία όμως σε αυτή τη χώρα είναι πλέον δεδομένη.
 Του Μιχάλη Τσόχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: