ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Τα σχολικά βιβλία σαπίζουν σε αποθήκες!


Στο δρόμο ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισού της Αθήνας και την Πάτρα θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμα 12 τίτλοι σχολικών βιβλίων. Μάλιστα, φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να φτάσουν στον προορισμό τους, τις μαθητικές τσάντες, καθώς η διαδρομή με «όχημα» άλλοτε τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και άλλοτε τον «Διοφάνη», είναι πολύ μακριά, τινάζοντας στον αέρα τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας. Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με την Realnews, 1,2 εκατ. σχολικά βιβλία σαπίζουν στις αποθήκες της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε. στη Λ. Κηφισού, παρέα με τους τόνους χαρτί που έχουν διατεθεί για την εκτύπωση τους.

Η διαδικασία εκτύπωσης σκόνταψε στο γεγονός ότι... οι 60 εργαζόμενοι της εκτυπωτικής μονάδας που είχε αναλάβει το έργο βρίσκονται εδώ και καιρό σε επίσχεση εργασίας, αφού, όπως λένε, είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον έξι μήνες. Έτσι, η παραγωγή των βιβλίων σταμάτησε κυριολεκτικά στη μέση.

Τελικά, η λύση που βρέθηκε ήταν να ολοκληρωθεί η εκτύπωση σε άλλες εκτυπωτικές μονάδες σε Αθήνα και Πάτρα, οι οποίες προέκυψαν έπειτα από διαγωνισμό. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η μεταφορά των βιβλίων, που βρίσκονται ημιτελή, στις νέες εκτυπωτικές μονάδες. Μαζί τους μεταφέρονται και τα λεγόμενα χρωμοφάν (δηλαδή τα αρνητικά) αλλά και περισσότερα από 400 ρολά χαρτί. Διαδικασία η οποία αναμένεται να τραβήξει εις μάκρος και ενώ ο ΟΕΔΒ βρίσκεται στο στάδιο της αντικατάστασης του από τον νεοσύστατο οργανισμό «Διοφάνης», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε καθυστερήσεις.

Οι εργαζόμενοι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (κάποιοι από αυτούς παίρνουν φαγητό από τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων), συναίνεσαν ώστε να φτάσουν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τα βιβλία στις τσάντες των μαθητών και να μην τιναχθεί στον αέρα η σχολική χρονιά.

apneagr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: