ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Πανευρωπαϊκό κάλεσμα στις 29/2 από τα εργατικά συνδικάταΗ Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (CES), στην οποία μετέχουν 85 συνδικάτα, απηύθυνε σήμερα κάλεσμα από τις Βρυξέλλες για μία «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» στις 29 Φεβρουαρίου, την ημέρα που προηγείται της συνόδου κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, που επιδιώκουν την επιβολή γενικευμένης λιτότητας στους κόλπους της ΕΕ.

«Το κεντρικό σύνθημα της ημέρας ευρωπαϊκής δράσης θα είναι : Αρκετά ως εδώ: Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι η μόνη απάντηση στην κρίση», τόνισε η Μπερναντέτ Σεγκόλ (φωτ.), Γ.Γ. της CES. «Μοναδικός στόχος της ευρωπαϊκής συνθήκης είναι να μειώσει στο μέγιστο δυνατόν τα δημόσια ελλείμματα όποια και να είναι τα κοινωνικά επακόλουθα. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να επιβάλουμε μέτρα που δεν τελεσφορούν, που βυθίζουν τις χώρες περισσότερο στην κρίση και φτωχαίνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο», τόνισε η Σεγκόλ.

Οι κυριότεροι εκπρόσωποι της CES ανέβηκαν σήμερα στο βήμα που είχε στηθεί έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για «να καταδείξουν την ενότητα των ευρωπαϊκών εργατικών ενώσεων». Νωρίτερα είχαν γίνει δεκτοί και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: