ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

σε «Ανθεί» το λαθρεμπόριο καυσίμων


Το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι εικονικές πωλήσεις πετρελαιοειδών προς τα Βαλκάνια φαίνεται πως είναι μια βιομηχανία που ανθεί στην Ελλάδα.
Οι εξαγωγές προς τις γειτονικές χώρες έχουν διπλασιαστεί την τελευταία τριετία και από 15% της κατανάλωσης που ήταν το 2008, υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει το 30% στα τέλη του 2011 .
Τουλάχιστον 500 - 600 υπολογίζονται τα ξένα βυτιοφόρα που αλωνίζουν κάθε χρόνο εντός Ελλάδος χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους από Αστυνομία, τελωνεία και ΣΔΟΕ, ενώ 6 στα 10 ελληνικά βυτιοφόρα δεν φέρουν το σήμα της εταιρείας με την οποία συνεργάζονται παρότι υπάρχει σχετικός νόμος.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ένα μέρος από τα περίπου 6 εκατ. τόνους βενζίνης και πετρελαίου που εμφανίζεται ότι εξήχθησαν φέτος και πουλήθηκαν αδασμολόγητα σε Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Σερβία και Μαυροβούνιο, διατέθηκε στην εγχώρια αγορά με τη προσθήκη Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ.
Την ίδια ώρα, γύρω στα 500 - 600 βυτιοφόρα με πινακίδες από Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία και Σερβία μπαινοβγαίνουν στη χώρα μας, φτάνοντας μέχρι και στην Πελοπόννησο για να φορτώσουν με καύσιμα και εν συνεχεία να τα «εξαγάγουν» αδασμολόγητα στις γειτονικές χώρες όπως λένε τα παραστατικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: