ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Ουρές για την μπίρα του Θεού

Ορδές φανατικών επισκέπτονται το αβαείο του Σεν Σίξτους του Βεστφλέτερεν (φωτό) στο Βέλγιο ετησίως. Οχι τόσο για να προσευχηθούν στον Κύριο όσο για να δοκιμάσουν την μπίρα, ονόματι Βεστφλέτερεν 12, του ζυθοποιείου που ανήκει στους μοναχούς. Η εν λόγω μπίρα έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στην ετήσια δημοσκόπηση του RateBeer.com, ενός σάιτ που οι απανταχού φίλοι της μπίρας εμπιστεύονται εδώ και μια δεκαετία. Οι μοναχοί όμως είναι αυστηροί. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μόλις δύο κούτες (κάθε μια έχει δύο δωδεκάδες μπουκάλια) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας. Αφού δε υποσχεθούν πως είναι για προσωπική χρήση. Κάθε κούτα κοστίζει 39 ευρώ. Κάποιοι βέβαια δεν τηρούν την υπόσχεσή τους και μεταπωλούν στη μαύρη αγορά του Ιντερνετ μια κούτα ακόμη και προς 800 ευρώ. Πάντως, τώρα τελευταία έχουν χαλαρώσει και οι μοναχοί. Τον Νοέμβριο έβγαλαν στην αγορά 93.000 πακέτα των έξι προκειμένου να ανακαινίσουν το αβαείο τους. Του χρόνου δε θα κυκλοφορήσουν 70.000 πακέτα των έξι στην παγκόσμια αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: