ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ποσο πιο πολυ γελοίοι και ασεβείς μπορούν να γινουν οι τραγικοί του ΛΑΟΣ:

Το ΛΑΟΣ απορρίπτει τον Αγγελόπουλο ως "αριστερό"

Την - ιδεολογική - αντίθεσή του κόμματός του στο έργο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου εξέφρασε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι ταινίες του είχαν την οπτική "ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990".

Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή την εισήγηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του και σε όσα γράφονται σήμερα στον ξένο Τύπο για τον μεγάλο σκηνοθέτη.

Ο κ. Πολατίδης - απορρίπτοντας όχι αισθητικά ως έργο τέχνης, αλλά ιδεολογικά λόγω περιεχομένου - τη δουλειά του Αγγελόπουλου ανέφερε: "Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας".

" Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: 'η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα', 'το μετέωρο βήμα του Πελαργού', που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων" ανέφερε.

Ο κ. Πολατίδης μάλιστα είπε ότι τον σκηνοθέτη "θα κρίνει η ιστορία" προσθέτοντας: " Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: