ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Σταχτη στα ματια του κόσμου


Συμφωνία συνεργασίας 38 χωρών κατά των φορολογικών παραδείσων (23/09/2010) Τριάντα οκτώ χώρες ήλθαν σε συμφωνία σήμερα στο Μπουένος Άιρες για την ενίσχυση της μάχης κατά των φορολογικών παραδείσων χάρις σε μία «άνευ προηγουμένου» ανταλλαγή πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φόρουμ χρηματοοικονομικής διοίκησης του ΟΟΣΑ Ντάγκας Σούλμαν.
«Φθάσαμε σε συμφωνία για να φέρουμε τη μάχη αυτή σε νέα επίπεδα μέσω μίας άνευ προηγουμένου ανταλλαγής πληροφοριών», τόνισε ο Σούλμαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε τη συνεδρία του Φόρουμ.
«Είχαμε επιτυχίες σε πολλές χώρες, όμως είναι πολύ νωρίς για να σαλπίσουμε νίκη», τόνισε ο ίδιος, καλώντας όλες τις πλευρές να αποδυθούν σε μία μάχη «ανηλεή».
Ο Σούλμαν, στέλεχος επίσης της Φορολογικής Διοίκησης των ΗΠΑ, εξήρε το ενδιαφέρον, που δείχνουν οι κυβερνήσεις για μία μεταβολή των σχέσεών τους με τον κόσμο των επιχειρήσεων.
«Αντί να συνεχίσουν να παίζουν το κρυφτούλι με τις επιχειρήσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή καινοτόμες και αποτελεσματικές στρατηγικές», τόνισε ο ίδιος, προσδιορίζοντας πως αρκετές πολυεθνικές εταιρείες συμμετείχαν στη συνάντηση.
Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης του Φόρουμ και επικεφαλής τον φορολογικών μηχανισμών της Αργεντινής Ρικάρδο Ετσεγαράι, υπογράμμισε πως είναι ζωτικής σημασίας να επιτευχθούν «συγκεκριμένα αποτελέσματα» και να μην περιορισθούν οι συμμετέχοντες στο «γράμμα» της συμφωνίας.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει μετά το πέρας της Συνόδου της G20 πως οι φορολογικοί παράδεισοι θα πρέπει «να εξοστρακισθούν από την διεθνή κοινότητα».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: