ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Οποιος δεν εκλαψε στην κηδεία του Κιμ , θα κλαίει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του

Φαίνεται ότι λύνεται εν μέρει το μυστήριο του έντονου τρόπου που οι Βορειοκορεάτες θρήνησαν το θάνατο...
 
Υπο την απειλή καταδίκης... ο θρήνος των Βορειοκορεατών για τον Κιμτου ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Όσοι δεν τον θρήνησαν «σωστά», τιμωρήθηκαν με πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τουλάχιστον αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NK.


Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμη πηγή, όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές.


Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους, επειδή επέκριναν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά.


Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος ήταν ηγέτης της Βορείου Κορέας για 17 χρόνια, πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή.


Ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι 28 ετών, τέθηκε επικεφαλής της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο κιμ Γιονγκ Ιλ είχε επίσης διαδεχθεί τον πατέρα του, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, μετά το θάνατό του το 1994.


Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας έδειξαν εικόνες από εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες, που είχαν βγει στους δρόμους κλαίγοντας υστερικά, για να παρακολουθήσουν την πομπή της σορού του Κιμ Γιονγκ Ιλ.


Στο τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις, όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές, σύμφωνα με την Daily NK, στην οποία εργάζονται Βορειοκορεάτες, που έχουν φύγει από τη χώρα τους και επικρίνουν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.


Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι συνεδριάσεις αυτές «προκάλεσαν μια άγρια ατμόσφαιρα φόβου». Παράλληλα η Βόρειος Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυξάνοντας την προπαγάνδα υπέρ του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: