ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Σύλληψη του προέδρου της παλαιστινιακής βουλής


Ο πρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου Αζίζ Ντουέικ, μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη, ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του γραφείου του.Ο Ντουέικ συνελήφθη από τους Ισραηλινούς σε οδόφραγμα στη Τζαμπάα, ανάμεσα στη Ραμάλα και την Ιερουσαλή, κατά τη διάρκεια της μετάβασής του στη Χεβρόνα, στα νότια της Δυτικής Όχθης, τόνισε ο διευθυντής του γραφείου του Μπάα Γιούσεφ.
Οι ισραηλινοί στρατιώτες τον συνέλαβαν στο οδόφραγμα και τον πληροφόρησαν πως βρίσκεται υπό κράτηση, τόνισε η ίδια πηγή. Ο Ντουέικ είχε συλληφθεί και τον περασμένο Μάιο σε άλλο ισραηλινό οδόφραγμα στη Δυτική Όχθη, όταν τον είχαν σταματήσει με άλλους τρεις βουλευτές της Χαμάς. Τότε, ένας από τους βουλευτές, ο Νιζάρ Ραμαντάν, είχε συλληφθεί και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο πρώτος αντιπρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου Άχμαντ Μπαχάρ, επίσης μέλος της Χαμάς, κατήγγειλε με ανακοινωθέν του «την απαγωγή του Ντουέικ, που στόχο έχει να υποσκάψει τις προσπάθειες για συμφιλίωση» ανάμεσα στις αντίπαλες παλαιστινιακές δυνάμεις και «να προκαλέσει αναστάτωση στο νομοθετικό έργο στη Δυτική Όχθη».
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα Τάχερ αλ Νούνου καυτηρίασε επίσης την σύλληψη του Ντουέικ και προειδοποίησε «κατά οποιασδήποτε συνέπειας που βλάψει το πρόσωπό του».
Ερωτηθείς, ο ισραηλινός στρατός δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα την πληροφορία.
-Ο ισραηλινός στρατός πρόσφατα συνέλαβε στη Δυτική Όχθη δέκα μέλη ενός πυρήνα της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ, που θεωρούνταν ύποπτα για τον σχεδιασμό πληγμάτων κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντικατασκοπίας Σιν Μπεθ.
«Κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού και της Σιν Μπεθ, δέκα μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ συνελήφθησαν κατά τους δύο τελευταίους μήνες στην περιοχή της Τζενίν» στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, τα μέλη αυτά ελάμβαναν διαταγές από τα κεντρικά αρχηγεία της οργάνωσης, που εδρεύουν στη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν διάφορες επιθέσεις κατά αμάχων και στρατιωτών στο Ισραήλ, μεταξύ αυτών και επιχειρήσεις απαγωγής, καθώς και για την κατασκευή εκρηκτικών.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: