ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Τίτλοι τέλους για Energa και Hellas Power


Τίτλοι τέλους για Energa και Hellas Power


Eκτός του συστήματος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έθεσε ο ΔΕΣΜΗΕ τις εταρείες Energa και Hellas Power με αποτέλεσμα οι περίπου 210.000 πελάτες των δύο εταιρειών να επιστρέψουν στη ΔΕΗ.
Ο νέος ιδιοκτήτης των δύο εταιρειών, το fund Worlwide Energy δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα ποσά ύψους 27 εκατ. ευρώ προς τη χονδρεμπορική αγορά (ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ) και οι αρχές αφαίρεσαν από αυτές το δικαίωμα συναλλαγών στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν πως οι καταναλωτές δεν επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή και δεν απαιτείται από την πλευρά τους να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια. Σύντομα η ΔΕΗ θα ενημερώσει τους πελάτες των δύο εταιρειών για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να παίρνουν πλέον τους λογαριασμούς τους από τη ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΡΑΕ και τον ΔΕΣΜΗΕ έχει ως εξής:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι, με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας ENERGA και HELLAS POWER από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Συνεπώς, οι εταιρείες αυτές, ENERGA και HELLAS POWER, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Κατόπιν τούτου, οι πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00: 00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους".

Αμεσα, με ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ Α.Ε., ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, θα ενημερώσει σχετικά τους παραπάνω πελάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: