ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

1000€ το μηνα γι ανα ζεσταθουν στην Φλώρινα

Κραυγή απόγνωσης στη Φλώρινα λόγω ψύχους


Κραυγή απόγνωσης στη Φλώρινα λόγω ψύχους


Υπό πολικές θερμοκρασίες ζουν εδώ και 3,5 εβδομάδες οι κάτοικοι της Φλώρινας που κάνουν λόγο για πολύ σκληρή καθημερινότητα και για προσπάθεια για αξιοπρεπή διαβίωση.

Στο νομό Φλώρινας το χιόνι έχει υποχωρήσει αλλά το δριμύ ψύχος άφησε πίσω του ανεπανόρθωτες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης. Οι κάτοικοι επιστρατεύουν βυτιοφόρα, ντεπόζιτα και μπουκάλια προκειμένου να βρουν λίγο νερό καθώς οι πρωτόγνωρες θερμοκρασίες επηρέασαν το απαρχειωμένο δίκτυο ύδρευσης.

Για μια εβδομάδα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ενώ τρία σχολικά συγκροτήματα μέσα στην πόλη έμειναν χωρίς πετρέλαιο. Το κόστος θέρμανσης για όλα τα σπίτια είναι δυσθεώρητο καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει εκτοξευθεί στο 1 ευρώ και μια μέση οικογένεια ξοδεύει περίπου 1000 ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: