ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

To 2012 θα είναι η χρονιά των «Ultrabook», προβλέπει η Intel

Intel Ultrabook

Η νέα εκδοχή του laptop

Τον Ιούνιο του 2011 η Intel όρισε μια νέα κατηγορία φορητών υπερ-λεπτών φορητών υπολογιστών με μικρό βάρος, την οποία ονόμασε Ultrabook. Μέχρι το τέλος του 2012, η Intel σκοπεύει να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μετατόπιση του 40% της αγοράς των laptop στην νέα κατηγορία των Ultrabook. Στην επικείμενη έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας, CES 2012, αναμένεται να παρουσιαστεί πλήθος νέων μοντέλων Ultrabook.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τότε ο κ. Sean Maloney, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Intel Corporation, μέχρι το τέλος του 2012, το 40 τοις εκατό της αγοράς των laptops θα αφορά τα λεγόμενα Ultrabook, ένα νέο ανερχόμενο είδος υπολογιστή, ο οποίος θα συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις, βελτιωμένη απόκριση, ασφάλεια, μικρές διαστάσεις και κομψό σχεδιασμό.


  • Διαβάστε στο tech.in.gr: Οι επεξεργαστές των Ultrabook του 2012
Το όραμα της Intel είναι να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες για μια νέα εμπειρία χρήσης, μέσα από την ταχύτερη ανάδειξη μιας νέας κατηγορίας φορητών υπολογιστών, οι οποίοι θα συνδυάζουν την απόδοση και τις δυνατότητες ενός σημερινού laptop, με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά μιας ταμπλέτας, σε μια λεπτή και κομψή συσκευή μικρού βάρους, η οποία θα προσφέρει ταχύτητα και ασφάλεια.

Η εξέλιξη του Ultrabook θα διαμορφωθεί μέσα από το νόμο του Moore και την τεχνολογία πυριτίου, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη και στην περίπτωση του κλασικού PC τα τελευταία 40 χρόνια.


Ο κ. Maloney περιέγραψε τρεις φάσεις-κλειδί στην στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την ταχύτερη υλοποίηση αυτού του οράματος, που ξεκινά να εκτυλίσσεται με την παρουσίαση της 2ης γενιάς των επεξεργαστών Intel Core.


Η οικογένεια των συγκεκριμένων προϊόντων θα δώσει τη δυνατότητα να κατασκευαστούν κομψοί υπολογιστές

  • με πάχος μικρότερο των 20 χιλιοστών (0.8 ίντσες),
  • χαμηλό βάρος και
  • βασική τιμή διάθεσης κάτω από $1.000 δολάρια
  • και (αυτονόητα) επεξεργαστή Intel
Επίσης, λέγεται ότι η Intel έχει ορίσει ελάχιστες προδιαγραφές για την αυτονομία τους (τουλάχιστον 5 ώρες), τις τεχνολογίες προστασίας από την κλοπή (Intel Anti-Theft) και την προστασία των δεδομένων (Intel Identity Protection).

Δεν υπάρχουν σχόλια: