ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

H Goldman Sachs αποκαλύπτει τι συμβαίνει με το PSI . Ολοι στα ποδια των τραπεζών και των κερδοσκόπων

 
















Η Goldman Sachs έδωσε σήμερα μία πολύ πειστική και αποκαλυπτική εικόνα σχετικά με το PSI και την αναμενόμενη αποτυχημένη ολοκλήρωσή του. Οι τράπεζες από τη συμφωνία της 26-27 Οκτωβρίου και μετά επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα. Και πώς θα πετύχαιναν κάτι τέτοιο? Τα πακετάρισαν μαζί με τα CDS τους (δηλαδή σε απλά λόγια μαζί με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αποζημίωσης σε περίπτωση στάσης πληρωμών) και τα πουλάνε σε διάφορους κερδοσκόπους ανά τον κόσμο (hedge funds και άλλα αγαστά ιδρύματα). Οι συγκεκριμένοι τα αγοράζουν με πολύ μεγάλη προθυμία – είναι εντυπωσιακό στο διάγραμμα πώς αυξάνεται η τιμή του πακέτου – αφού αν δοθεί η δόση στην Ελλάδα ακέραια τότε θα πληρωθούν κι αυτοί το ομόλογα στο ακέραιο, έχοντας χάσει μόνο κάτι λίγα από το ασφάλιστρο που είναι ένα μικρό μέρος της αξίας του ομολόγου (η μείωση αυτή στην αξία είναι αμελητέα μπροστά στις τρέχουσες τιμές των γυμνών ελληνικών ομολόγων στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου έχουν φτάσει στο 25 % της αξίας τους – δείτε εδώ). Αν πάλι δεν δοθούν οι δόσεις, τότε θα γίνει στάση πληρωμών και θα πληρωθούν και πάλι στο ακέραιο από τα CDS.
Όπως βλέπετε στο διάγραμμα αγοράζουν στο 90% της αξίας και θα πληρωθούν το 100% συν μερίσματα – τέτοιο ποσοστό σίγουρου κέρδους σπάνια βρίσκεις στις μέρες μας. Φυσικά όλοι αυτοί που αγοράζουν αυτά τα πακέτα είναι ανεξάρτητοι, δεν έχουν καμία υποχρέωση στο IIF και στον κύριο Charles Dallara και φυσικά δεν έχουν κανένα μα κανέναν απολύτως λόγο να δεχθούν το οποιοδήποτε κούρεμα. Ακόμα και η αμφισβητούμενη «μερκέλια» ρήτρα συλλογικής δράσης που λέει ότι αν αποδεχθεί το 75% των ομολογιούχων το κούρεμα, τότε αυτό θα ισχύσει και για όλους τους άλλους, θα δεχθεί ισχυρή νομική πίεση με δικαστήρια και αγωγές που θα υποβληθούν εναντίον της Ελλάδας και της Ε.Ε. (!!!) σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Άλλες πληροφορίες σχετικά με το ανέπαφο των ομολόγων της ΕΚΤ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλα όσα σας είχα γράψει εδώ επαληθεύονται.
Η μόνη διαφορά είναι στο ότι η Goldman Sachs αποδεικνύεται λίγο πιο αισιόδοξη από τον Μ.Σάλλα που είχε μιλήσει για μόλις 25 δις. κούρεμα και το ανεβάζει στο φοβερό ποσό των 30-35 δισ. !!! Κι αυτό είναι το άδοξο τέλος της πρότασης Μέρκελ, που αρνούμενη πεισματικά να κουρέψει τα χρέη της Ελλάδας προς την τρόικα, πίστεψε ότι θα μπορούσε να τα πάρει από τους ιδιώτες επενδυτές….
 http://papaioannou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: