ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Να γιατί θέλουν να κυβερνησουν. Για να εξαφανίουν τα ιχνη τους



swiss_banks

«Σκοτάδι» στις ελβετικές καταθέσεις επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία

Για παραπλανητική και ταπεινωτική διαδικασία κάνει λόγο η Ν.Δ. σχετικά με την πρωτοβουλία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών να δώσει συνέχεια στην έρευνα για τυχόν καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία και αντικείμενο έρευνας την περίοδο από το 2007 έως σήμερα.
Η Ν.Δ. που δεν πρόκειται, όπως τονίζει να λάβει μέρος σε μια τέτοια «ταπεινωτική για τη Βουλή» και παραπλανητική διαδικασία, αντιπροτείνει να διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες», όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μετά τη μεταπολίτευση, όπως ήταν η πρόταση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά εδώ και περίπου δυο χρόνια.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο κ. Τασούλας αναφέρει πως το κόμμα του έχει απορρίψει την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη για τη διαδικασία της αποστολής εξουσιοδοτήσεων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών τους στα πιστωτικά αυτά ιδρύματα.
 Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, οι λόγοι που αρνείται η Ν.Δ. είναι προφανείς και υποστηρίζει: «Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελούσε νέα παγκόσμια είδηση. Θα καταρράκωνε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου διεθνώς και θα καθιστούσε την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά -μετά τις γνωστές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου περί "χώρας διεφθαρμένων"- περίγελο του κόσμου. Χωρίς, ταυτόχρονα, να φωτίζει την αλήθεια για όσους, πράγματι, διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα».
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:
«Όσοι αρνούνται να ανοίξουν πιθανοί λογαριασμοί στην Ελβετία, σημαίνει ότι κάτι φοβούνται», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, προσθέτοντας ότι με την άρνησή τους, η ΝΔ και Αντ. Σαμαράς «δείχνουν και κάτι να φοβούνται και κάποιους από τη ΝΔ να θέλουν να συγκαλύψουν».
«Όταν κάποιος είναι καθαρός ούτε φοβάται, ούτε αναζητά προσχήματα. Κανένα Κοινοβούλιο δεν έχασε το κύρος του, υιοθετώντας προτάσεις που συμβάλλουν στο να υπάρχει έλεγχος και απόλυτη διαφάνεια», σημείωσε.
Πηγή: politicsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: