ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Έπαθε έμφραγμα και στις δύο καρδιές του!


Έπαθε έμφραγμα και στις δύο καρδιές του!

Το κουβάρι μια απίστευτης ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας 71χρονο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Βερόνα στην Ιταλία διαμαρτυρόμενος για πόνους στο στήθος και οι δύο καρδιές του άρχισαν να χτυπούν ακανόνιστα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού ιατρικής, που δημοσιεύει η Daily Mail, o ασθενής πριν από κάποια χρόνια είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά οι γιατροί αποφάσισαν αντί να αφαιρέσουν την υπάρχουσα αδύναμη καρδιά του να προσθέσουν τη δεύτερη του δότη, με αποτέλεσμα οι δύο καρδιές να λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη.

Αρτηρίες και αιμοφόρα αγγεία συνδέθηκαν στις δύο καρδιές, ώστε να υπάρχει αλληλουχία στα δύο όργανα, ωστόσο από κάποια στιγμή και μετά η μία από τις δύο καρδιές έγινε πιο δυνατή από την άλλη και άρχισε να χτυπά με διαφορετικό ρυθμό από την άλλη. Οι γιατροί προσπάθησαν να συγχρονίσουν τον παλμό με φάρμακα, αλλά ξαφνικά σταμάτησαν και οι δύο καρδιές να χτυπούν και ο άνδρας σταμάτησε να αναπνέει. Οι γιατροί τον έσπευσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή επανέφεραν με απινιδωτή και του αντικατέστησαν τον βηματοδότη.

Ακόμη έχει δύο καρδιές και αναρρώνει σταδιακά. Ο θεράπων γιατρός ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν μία τέτοια ιατρική περίπτωση. Η ετεροτοπική – όπως ονομάζεται – μεταμόσχευση καρδιάς είναι πολύ σπάνια. Και αυτό γιατί ειδικές συσκευές αναλαμβάνουν να κάνουν τη δουλειά της δεύτερης καρδιάς και πλέον είναι μικρές και φορητές και σίγουρα πιο φθηνές απ’ ότι πριν από 20 χρόνια. Πάντως οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία και ανάλογα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: