ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

British Airways: Αλλάζει μπογιές στα αεροσκάφη για εξοικονόμηση καυσίμων

Στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων λιρών φιλοδοξεί η βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways, χάρη σε μια μία νέα μπογιά η οποία θα επιτρέψει τη μείωση των δαπανών για τα καύσιμα των αεροσκαφών της.
Αυτή η μπογιά, τύπου «triple O», είναι στην πραγματικότητα ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται ήδη σε στρατιωτικά αεροσκάφη και έχει δοκιμαστεί ήδη από την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet, σύμφωνα με το skai.gr
Η βρετανική εταιρεία έβαψε ένα από τα από τα Airbus A318 που διαθέτει και κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Η εταιρεία διαπίστωσε μετά από ένα χρόνο ότι το αεροσκάφος είχε καταναλώσει λιγότερα καύσιμα από ένα άλλο A318, βαμμένο με συμβατικές μπογιές, που έκανε την ίδια πτήση.
Η British Airways θα επεκτείνει τώρα την εμπειρία σε ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος, ένα Boeing 777, και ελπίζει έτσι να εξοικονομήσει 100.000 στερλίνες από την εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής και αυτή η νέα μπογιά χρησιμοποιηθεί για το σύνολο του στόλου, η εταιρεία ελπίζει να εξοικονομήσει «εκατομμύρια λίρες από τις δαπάνες για τα καύσιμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: