ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Reuters: Στη Ελλάδα πίσω από ένα αυτόχειρα, άλλοι 20 το σκέφτονται

nefeloma_639459951
Στις δραματικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης που οδηγούν στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών σε χώρες  όπως η Ελλάδα, αναφέρεται ρεπορτάζ του πρακτορείου  Reuters, επισημαίνοντας ότι πίσω από κάθε αυτόχειρα υπάρχουν περισσότεροι από 20 άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Reuters, πίσω από τις αυτοκτονίες ή τις απόπειρες, κρύβονται τα κρούσματα κατάθλιψης ή αλκοολισμού, σοβαρά ψυχικά προβλήματα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην γίνονται και ποτέ γνωστά, ωστόσο έχουν επιπτώσεις και μάλιστα θλιβερές στη ζωή των ανθρώπων.
Επίσης, επισημαίνεται ότι μια απόλυση μπορεί να οδηγήσει σε βαριά κατάθλιψη ή σε κάποιο άλλο είδος ψυχικής ασθένειας, ενώ σπάνια τα άτομα αυτά μπαίνουν στη διαδικασία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Το ανθρώπινο κόστος της οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όπως αναφέρεται και στο εν λόγω άρθρο, ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι πολλοί νέοι καταφεύγουν στα ναρκωτικά.
Το άρθρο κλείνει με μια προτροπή προς τους πολιτικούς: «Επανακκινήστε την οικονομία για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και πάλι...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: