ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Ο πρόεδρος του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με λίγα λόγια λέει ,ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ"Δεν είδα κανέναν πλούσιο να κλαίει στην Ελλάδα" 

Ο πρόεδρος του eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur. "Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της", ανέφερε. Και συνέχισε χαρακτηριστικά: "Εγώ αν είχα... ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Στην Ελλάδα αυτό έγινε σε ανεπαρκή βαθμό. Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνει, δεν έχω δει κανεναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαιει ''.Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση.Επέμεινε στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.''Η Ισπανία έχει πρόβλημα τραπεζών, η Ελλάδα ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα. Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της'',

σημείωσε.Ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι τώρα θα πρέπει να ανοίξουν σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και ότι δεν είναι αντίθετος στην επανεξέταση των όρων του Μνημονίου.Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: